Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. března 2019 10:58
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Nike bude poprvé v historii vyrábět dresy pro ligu League of Legends. Do e-sports vstupuje ve velkém stylu

TECH
Uložit Uložené

Americká značka pochopila význam e-sports.

Hru League of Legends možná miluješ a možná nenávidíš, ale společnost Nike bys očividně našel v první kategorii. Značka se spojila s populární čínskou profesionální ligou League of Legends Pro League (LPL), kde proti sobě bojuje 16 týmů, aby díky oficiální pozici sponzora prorazila i v oblasti elektronických sportů.

O tomto kroku se šeptalo už delší čas, Nike v minulosti koketovalo s podporou několika individuálních hráčů, ale role sponzora celé ligy značce zaručí vyšší popularitu zejména v Číně, kde soutěž působí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený HIGHSNOBIETY (@highsnobiety),

Nike začne své působení v e-sports od května tohoto roku, kdy League of Legends Pro League čeká velký turnaj Mid-Season Indivtational. Američané budou pro hráče vyrábět celé kolekce oblečení i bot. Zpočátku půjde o upravené tenisky či oděvy pro běžné nošení, ale nakonec bude celá liga soutěžit oblečená přímo v dresech od Nike.

Díky smlouvě s čínskou ligou samozřejmě porostou i příjmy Nike a samotné ligy z prodeje oblečení jednotlivých týmů. Ba co víc, i vývojáři hry League of Legends ze studia Riot Games se zlobit určitě nebudou, protože díky americkému gigantovi se o hře mohou dozvědět i lidé, kteří o ní nikdy neslyšeli.


Domů
Sdílet
Diskuse