Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. března 2019 17:58
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

MČR v počítačových hrách zrušilo turnaj v League of Legends. Nahradí ho PUBG

TECH
Uložit Uložené

Necháte si tento herní svátek ujít?

Mistrovství České republiky v počítačových hrách letos, již tradičně v listopadu, představí svůj 9. ročník. O postup do Brna, kde se tato velkolepá událost bude konat, začnou bojovat týmy začátkem tohoto měsíce na několika menších turnajích, ve kterých se rozhodne, zda na to opravdu mají.

Bojovat mohou až do 14. října, kdy bude ukončena kvalifikace.

Poprask v herní komunitě

Menší vlna kritiky se v posledních dnech valí na organizátory, a to z důvodu, že letos ze seznamu hlavních her vyjmuli hru League of Legends a nahradili ji PlayerUnknown's Battlegrounds, která bude společně s Counter-Strike: Global Offensive patřit do kategorie A her.

MČR jako důvod uvedlo klesající zájem o League of Legends a nízkou podporu od Riot Games, jakožto vydavatele hry.

Proti tomuto se ohradilo hned několik streamerů a společně s tím i valná část jejich fanoušků, kteří nyní projevují nesouhlas v příspěvcích na sociálních sítích.

Organizátoři jim však dali šanci, aby nemuselo League of Legends z MČR vymizet úplně. Na oficiálních webových stránkách fanoušci mohou hlasovat, jaké herní tituly chtějí zařadit do kategorie B her. Mimo League of Legends tak můžeš hlasovat o umístění her jako Fortnite, Dota 2 nebo třeba Rainbow Six: Siege. Hlasování najdeš zde.

Kdy a kde

Pokud si chceš užít jeden z největších herních svátků u nás, doraz 8. až 10. listopadu na brněnské výstaviště a s napětím sleduj souboje těch nejlepších týmů u nás.

Domů
Sdílet
Diskuse