Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. března 2019 19:00
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Milion+ vyhlašuje vítěze Remix Contestu

HUDBA ČESKÝ RAP MILION PLUS
Uložit Uložené

Výherci najdou své remixy na oficiálním Milion+ YouTube kanálu.

Ještě v závěru ledna jsme ve spolupráci s labelem Milion+ spustili Remix Contest, v rámci něhož dostali prostor mladí producenti. Těch kvalitních sice máme v Česku a na Slovensku opravdu dost, ale každý nový talent může být jen přínosem. Pravidla byla jednoduchá, stačilo si vybrat jednu ze dvou, případně obě akapely, a připravit k nim nový hudební podklad.

Producenti na to měli dva týdny a podle slov kluků se soutěž těšila velkému úspěchu: „Přijali jsme přes 350 remixů, z toho cca 250 na Kiwi a cca 100 na track Dobrá.“ I proto trvalo vyhodnocení o něco déle, než jsme všichni předpokládali. Přece jen, poslechnout si pozorně několik stovek skladeb se stejnými akapelami chce trochu odstup.

Hlasování probíhalo formou bodování, kdy každý interpret labelu vybral za sebe 3 nejlepší remixy, které se oznámkovaly po 3, 2 a 1 bodu. Po sečtení bodů proběhlo druhé kolo hlasování, kam postoupily remixy, které měly 3 a více bodů,“ přibližuje systém hlasování label Milion+.

Milion Plus vyhlasuje víťazov Remix Contestu
Milion Plus vyhlasuje víťazov Remix Contestu

Po odhlašování všech členů nakonec do druhého kola postoupilo dvanáct producentů, jmenovitě: Desolate, F.I.V.E., ZARACZ, prae, Spack Jarrow, StrashaQ, VibeChief, brokenmind, DAMAGE, HUJDY, lil Shawty a Nazgrullino.

No a na řadě bylo ještě rozhodující druhé kolo, které probíhalo stejným systémem, tedy výběr tří remixů a přiřazení jednoho, dvou nebo tří bodů. Déle tě už natahovat nebudeme, takto vypadá finální pořadí:

Kiwi Remix

3. lil Shawty (@thelilshawty) - Dropbox link

2. Spack Jarrow (@spack_jarrow) - Dropbox link

1. F.I.V.E. (@F.I.V.E)


Dobrá Remix

3. Prae (@soundbyprae) - Dropbox link

2. F.I.V.E. (@F.I.V.E) - Dropbox link

1. Desolate (@prod.desolate)


Přesně tak, jak bylo slíbeno, výherci najdou své remixy na oficiálním YouTube kanálu Milion+, hned vedle největších československých rapových bangrů. Dostali tak možnost ukázat své schopnosti a my budeme zvědaví, zda tuto příležitost využijí a v následujících měsících o nich ještě uslyšíme. Gratulace patří nejen vítězům, ale i zbytku umístěných. Jejich práci si můžeš poslechnout alespoň prostřednictvím Dropbox linků.

Na závěr ještě děkujeme všem zapojeným. Je opravdu potěšující vidět, kolik mladých lidí se aktivně zajímá o hudbu a zkouší jí věnovat svůj čas a energii. Do komentářů nám klidně napiš, co říkáš na výsledné remixy.

Domů
Sdílet
Diskuse