Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2019 20:50
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Takto vypadá blízká budoucnost Škody. Na prvním místě je elektrický pohon a extravagantnější design

Takto vypadá blízká budoucnost Škody. Na prvním místě je elektrický pohon a extravagantnější design
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/images/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH
Uložit Uložené

První čistě elektrický automobil od Škody klepe na dveře.

S otevřením bran letošního autosalonu v Ženevě se v opravdu rychlém tempu vyplavuje na povrch jedna novinka za druhou. Výjimkou není ani Škoda, která sice upozorňuje zejména na zcela nové modely Scala či Kamiq, ale ve velkolepém Palexpu si místo našel i předobraz blízké budoucnosti. V uplynulých hodinách totiž došlo k odhalení velmi zajímavého konceptu Vision iV.

Ten sází na nejmodernější technologii, jakou můžeme v řadách české automobilky momentálně vidět, i když ne všechny fanoušky značky nová studie potěší – o pohon se nestará konvenční motor, ale dvojice elektromotorů. Vision iV ztělesňuje vlnu elektromobility, na kterou se chystá v nejbližších letech přistoupit i výrobce z Mladé Boleslavi.

Takto vyzerá blízka budúcnosť škodovky. Elektrický pohon a extravagantnejší dizajn
Takto vyzerá blízka budúcnosť škodovky. Elektrický pohon a extravagantnejší dizajn Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Elektromobil s délkou 4 665 milimetrů stojí na platformě MEB, tvarem své karoserie přitom zastupuje stylový crossover s tvary kupé. Škodovka sází na několik nových designových prvků a řešení, díky čemuž působí Vision iV velmi futuristickým až extravagantním dojmem. Samozřejmě, ve věci je koncept, takže je třeba většinu z odvážných řešení brát s rezervou. Na druhou stranu dodejme, že tvar karosérie jako takové může z většiny reflektovat sériovou podobu.

Domů
Sdílet
Diskuse