Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2019 22:36
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Tomáš Kučera aka TK27 dostal svůj drzý rap o Peltovi až do prestižního britského časopisu o fotbale

HUDBA ČESKO ČESKÝ RAP RAP
Uložit Uložené

Dávejte si pozor, koho budete pomlouvat ve svých rapových skladbách, varují redaktoři významného zahraničního magazínu FourFourTwo.

Nedávná kauza rapera a fotbalisty Tomáše Kučery aka TK27 se dostala i do zahraničního tisku. Prestižní britský magazín FourFourTwo (vycházející už od roku 1994) totiž napsal sloupek shrnující vyhrocenou situaci okolo jeho skladby s Ca$hanova Bulharem a Labellem. 

Doporučeno
CA$HANOVA BULHAR často bejvá off. Podívej se na nové video, kde rapuje i fotbalista Tomáš Kučera CA$HANOVA BULHAR často bejvá off. Podívej se na nové video, kde rapuje i fotbalista Tomáš Kučera 18. listopadu 2018 20:41

Trojice raperů totiž loni v listopadu vydala track Off Season, kde se ostře ohradila proti zřejmě nejvýše postaveným osobnostem českého fotbalu – Miroslavu Peltovi a Romanu Berbrovi. TK27 si za videoklip, kde se vztyčeným prostředníčkem rapuje „hraju za Teplice, ne za vyj*banou Spartu – j*bu toho Berbra a samozřejmě Peltu“ vysloužil předstoupení před etickou komisi. Ta ho grilovala dvě hodiny.

Fotbalová asociace udělila Tomášovi Kučerovi za jeho ostré vyjádření poměrně tvrdý trest – 60 tisíc korun pokutu a omluvu. Prý znevážil osobnost a člena orgánu FAČR a vážným způsobem poškodil jméno celého českého fotbalu.

„Vnímám, že jsem jako ligový hráč veřejně známou osobou, která může být vzorem i pro mladé fotbalisty. Proto považuji za chybu použití vulgárních výrazů ve vztahu ke klubu AC Sparta Praha a II. místopředsedovi Výkonného výboru FAČR. Pokud jsem se svým vystoupením kohokoliv ve fotbalovém prostředí dotkl, nebo někoho urazil, pak se omlouvám,“ psal Kučera ve svém omluvném dopise. Za ten mu pokutu snížili na 40 tisíc korun.

Doporučeno
„Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic „Viděl jsem, jak převáží bedny plné jantaru.“ Legendární jantarová komnata se možná nachází u českých hranic 29. března 2024 9:00

Na celou situaci tak zareagovala v nejnovějším březnovém čísle redakce časopisu FourFourTwo. Mladému raperovi – jakožto i dalším, kteří by svou fotbalovou kariéru chtěli propojit s hudbou – radí, ať si příště raději dává pozor na to, koho ve svých skladbách pomlouvá. Podobně jako TK27 by se to totiž mohlo nepříliš výhodně vymstít.

Domů
Sdílet
Diskuse