Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. března 2019 22:54
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ajax naložil Realu Madrid 4 góly a vyřadil ho z Ligy mistrů. Sen o 4 trofejích po sobě se rozplynul

SPORT
Uložit Uložené

Španělský velkoklub svůj triumf nezopakuje.

Real Madrid zažil za uplynulý týden dvě potupné prohry od největšího rivala FC Barcelona a ani v Lize mistrů ho nečekal lehký soupeř. Nizozemský Ajax Amsterdam hrál v prvním zápase osmifinále proti madridskému celku na vysoké úrovni, Real podle mnohých fanoušků zvítězil se štěstím a o všem se mělo rozhodnout až na Santiago Bernabeu.

Doporučeno
Vyprovodil Ajax španělský Real Madrid z Ligy mistrů už v prvním poločase? Nizozemci možná velkoklub pokořili rychlými góly Vyprovodil Ajax španělský Real Madrid z Ligy mistrů už v prvním poločase? Nizozemci možná velkoklub pokořili rychlými góly 5. března 2019 21:53

Po 20 minutách byl stav 0: 2, když se prosadil Ziyech a potom po perfektní akci Tadiće i Neres. Po přestávce se opět na střeleckou listinu zapsal hráč Ajaxu, tentokrát Tadić nepřihrával, ale efektně zakončil do horního rohu madridské brány. Rozhodčí sice delší dobu zvažoval, zda bude gól uznán, protože míč zdánlivě vyjel za postranní čáru, ale nakonec gól platil.

V té chvíli potřebovali hráči Realu Madrid tři góly na postup do čtvrtfinále Ligy mistrů. Naději do žil jim vlil Asensio, který expresně odpověděl a snížil na 1:3, jenže v 72. minutě si míč na přímý kop postavil Schone a Belgičan Courtouis v bráně Realu neměl nárok na perfektně mířenou střelu pár centimetrů pod břevno.

Následoval tlak Madridu, který se však ani navzdory několika schopným příležitostem nepodařilo proměnit. Ajax měl necelých 5 minut před koncem šanci položit Real pátým gólem, jenže před prázdnou bránou to útočník nizozemského týmu poslal vysoko nad. Stejně na tom byl Benzema, který před bránou uklouzl a brankář Onana pak vychytal i střelu Garetha Balea z bezprostřední blízkosti.

Čtvrtá ušatá trofej po sobě proto konat nebude. Ajax Amsterdam vyřadil Real Madrid z Ligy mistrů a v španělském hlavním městě budou na poslední týden vzpomínat ještě velmi dlouho. Barcelona je vyřadila z Copa del Rey, utekla jim v lize díky vítězství v El Clásico a skončily i naděje v Lize mistrů.

Ziyech 0:1

Neres 0:2

Tadić :03

Asensio 1:3

Schone 1:4

Domů
Sdílet
Diskuse