Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. března 2019 10:45
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Proč museli na Vsetínsku zastřelit oba lvy? Přečti si vysvětlení od zoo, která úkon vykonala

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zbytečné smrti dvou zvířat a jednoho člověka se dalo předejít, kdyby respektoval zákaz.

Včera dopoledne se ve Zděchově na Vsetínsku odehrála tragédie. Jak jsme včera informovali, místního obyvatele a ilegálního chovatele zabili vlastní lvi.

Zesnulý Michal Prášek divoká zvířata choval v kotci s oploceným výběhem, na který neměl stavební povolení a tento risk se mu nakonec stal osudným. Za jeho podcenění situace ale bohužel zaplatila i zvířata.

Jak se dnes vyjádřila Zoo Zlín, její zaměstnanci se ihned po telefonátu od Policie ČR vydali na místo činu. Prvotním plánem bylo zvířata uspat, ale po příjezdu ke zděchovskému neštěstí jej museli zoologové přehodnotit.

Na místě je čekal pohled na rozzuřené lvy pobíhající v nevyhovujícím objektu, do nějž by museli vstoupit a riskovat vlastní život, aby zvířata uspali. Navíc v objektu stále leželo tělo chovatele, kterému bylo třeba co nejrychleji pomoci.

Jako nejbezpečnější řešení bylo nakonec třeba zvolit zastřelení obou zvířat. Samec i březí lvice tak zaplatili životem za nezodpovědný přístup svého majitele. Zoo Zlín na závěr vyzvala ke zpřísnění zákona o chovu šelem mimo zoologické zahrady, aby podobné situace už nemusely vznikat. 

Zoo vysvětluje, proč museli její zaměstnanci zastřelit dvojici lvů, která zavraždila svého majitele
Zoo vysvětluje, proč museli její zaměstnanci zastřelit dvojici lvů, která zavraždila svého majitele Zdroj: Facebook.com
Domů
Sdílet
Diskuse