Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2019 20:03
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Velkolepý seriál ze světa Pána prstenů odhaluje, kde a kdy se bude odehrávat. Vrátí se Aragorn?

Velkolepý seriál ze světa Pána prstenů odhaluje, kde a kdy se bude odehrávat. Vrátí se Aragorn?
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Fanouškové dlouho čekali, než Amazon prozradí detaily o svém seriálu.

I když fanoušci vědí o tom, že Amazon připravuje velkolepý seriál ze světa Pána prstenů už dlouhé měsíce, na veřejnost pronikají detailnější informace jen velmi pomalu. Od poloviny února však Amazon začal prostřednictvím Twitteru naznačovat, kde a kdy se bude seriál odehrávat.

Dnes odkryl poslední součást skládačky, když fanouškům představil i ztracený ostrov Númenor. Ve filmech o Pánu prstenů byl Númenor už dávno zničen, a tak jsme s ním během jeho existence nepřišli do styku.


Tvůrci se nechali inspirovat samotným autorem J. R. R. Tolkienem, který začal svůj svět vytvářet tak, že si nejprve nastínil mapu, kde se budou příběhy odehrávat. V rámci jednotlivých knih nakonec pokryl tisíce let dobrodružství ze Středozemě, přičemž události odehrávající se v tomto fantasy světě rozdělil na několik hlavních období.

Díky odhalení na Twitteru jsme se tak nakonec dozvěděli, že seriál Pán prstenů na Amazonu se bude odehrávat v Druhém věku. Pokud se v příbězích ze Středozemě trochu vyznáš, zřejmě ti je jasné, že Druhý věk trvající 3 441 let začal momentem, kdy byl poražen první Temný pán Morgoth Bauglir, dříve nazývaný Melkor.

Jeho služebníkem byl dlouhý čas právě Sauron, kterého hrdinové porazí na konci Druhého věku. Pokračování příběhu už zřejmě znáš, pokud jsi viděl trilogii Pána prstenů, a tak ti zážitek ze seriálu ani filmů nezkazíme, když všimneme, že Sauron touto porážkou neřekl poslední slovo. Očekává se přitom, že v seriálu se setkáme i s předky Aragorna a nějakým způsobem se šeptá i o návratu Aragorna samotného.

Zatím naneštěstí nevíme, kdy přesně se na první část seriálu můžeme těšit. Informace z prostředí Amazonu naznačují, že by se mohl začít vysílat v roce 2021, pokud půjde natáčení podle plánu.

Domů
Sdílet
Diskuse