Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. března 2019 13:45
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Řidič Tesly spokojeně spal, zatímco auto uhánělo rychlostí 120 km/h po dálnici

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Budoucnost automobilů, nebo potenciální nebezpečí?

Automobilka Tesla již několik let instaluje do svých aut mód Autopilot. Jak už můžeš zjistit ze samotného názvu, v tomto módu se vozidlo změní na autonomním automobil a řidič má šanci odpočinout si. V současnosti však Autopilot není určen k tomu, aby ho řidiči používali bez sledování provozu.

Samotná Tesla říká, že se tento mód v budoucnu bude moci využívat mnohem rozsáhleji, ale momentálně legislativní ani praktické podmínky v provozu neumožňují technologii přebrat řízení auta bez řidičových rukou na volantu.


Seth Blake, muzikant z Floridy, však takového odvážlivce natočil na kalifornské dálnici. Seth žije na Floridě, kde prý tolik aut značky Tesla nepotkává, a tak ho elektrické vozidlo na dálnici zaujalo.

Směřoval do nahrávacího studia, když naráz předjížděl Teslu v rychlosti přibližně 120 kilometrů za hodinu, a nestačil se divit, jelikož její šofér spokojeně odfrkoval.

Když video zveřejnil na Twitteru, o situaci se začali zajímat i kalifornští dálniční policisté. Řidičům vzkázali, že pokud v budoucnu uvidí spícího řidiče Tesly nebo jakéhokoli jiného auta, které dokáže jezdit autonomně, mají hned zavolat muže zákona, ať na cestách zbytečně nevznikají potenciální hrozby. Tesla situaci komentovat nechtěla.

Domů
Sdílet
Diskuse