Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. března 2019 18:35
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žena si chtěla udělat selfie s jaguárem, tak mu vlezla do výběhu. Zvíře ji hned napadlo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V zoologické zahradě v Arizoně museli řešit bizarní případ.

Zoologické zahrady mnozí z nás vnímají rozporuplně. Na jedné straně dokáží v kritických případech zvířatům pomoci, když některá z nich nemají šanci na návrat do volné přírody, jindy však drží divoká zvířata v malých výbězích a klecích.

Každopádně však vznikly, abychom se mohli zvířaty pokochat bez ohrožení a nebezpečí, což však nepochopila žena po třicítce, která se procházela po zoo v Arizoně.

Ve Wildlife World Zoo nedaleko města Phoenix, kde najdeš přes 600 druhů živočichů i zábavní park, se jí zalíbil černý jaguár. Kočkovitá šelma samozřejmě není zvířetem, které bys mohl chovat doma, a tak je v zoologické zahradě od návštěvníků odděleno bariérou.


Žena přesto bariéru nerespektovala, přelezla ji a chtěla si s jaguárem udělat selfie. Když si jí šelma všimla, přiskočila k ní a napadla ji, což vyvrcholilo hlubokými škrábanci zejména na rukou. Kolemjdoucí návštěvníci se jaguára snažili odehnat lahví vody, což se podařilo, a ženu vytáhli.

Byla převezena do nemocnice, kde lékaři konstatovali, že není v ohrožení života, ale za svou hloupost bude pykat. Na jizvy od jaguára bude vzpomínat do konce života.

Šéf zoo se pro místní televizi vyjádřil, že bariéra je mezi lidmi a šelmou z logického důvodu, a tak zvíře nebude nijak potrestáno. Zvláštní je, že za poslední měsíce napadlo už druhého člověka, přičemž i první osoba přelezla bariéru.

Domů
Sdílet
Diskuse