Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. března 2019 12:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Potápěč uvízl přímo v tlamě obrovské velryby. Zvíře ho téměř spolklo se stovkami ryb

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Naráz jen pocítil, že ho něco uchopilo, a už byl v hubě velryby.

Potápěč Rainer Schimpf nikdy nezapomene na moment, kdy ho téměř spolkla velryba. Zkušený 51letý fotograf se potápěl nedaleko pobřeží jihoafrického města Port Elizabeth, když spatřil velrybu chystající se k obědu.

Velryba si vyhlédla obrovský houf sardinek, připravila se k útoku a pak polkla stovky rybiček, jenže mezi nimi se jí do tlamy dostal i nic netušící potápěč. Rainer věděl, že trochu riskuje, když chce celou situaci zachytit z okolí, ale ani ve snu ho nenapadlo, že by ho od spolknutí velrybou mohly dělit jen sekundy.

Ucítil tlak na svém trupu, ale jak konstatoval, celé dobrodružství trvalo méně než 2 sekundy. Když si velryba uvědomila, že jí kromě sardinek do úst vplul neznámý předmět, rychle otevřela tlamu a část své potravy vyplivla.

Rainer se okamžitě vrátil na loď, kde celý incident pozorovala jeho manželka. Zjistil, že ho dokázala vyfotit přímo v tlamě, a tak skočil zpět do moře a šel fotit žraloky. Díky dvacetiletým zkušenostem už přesně ví, jak se v oceánech pohybovat, aby člověk nepřišel k úrazu.

Domů
Sdílet
Diskuse