Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. března 2019 13:36
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Jestliže pošleš neočkované dítě do školy, zaplatíš 13 tisíc korun. Další evropská země hodlá zakročit proti biorodičům

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Řídí se heslem „No vaccine, no school“.

Bohužel, v roce 2019 bojujeme s nemocemi, které by už pomalu neměly existovat. Česká města se potýkají s epidemií spalniček a lékaři nevěřícně kroutí hlavou. Nejhorší na tom celém je fakt, že lidé raději věří diskutérům na internetu než odborníkům a nedají si říct. Nedávno jsme napsali obsáhlý článek, kde jsme jasně roztřídili pravdu od lží a domněnek.

Neustále přibývají rodiče, kteří své děti nedávají očkovat. Je to jako časovaná bomba. Dříve či později vybuchne a nemoci, s nimiž lidstvo nemělo dlouhá léta problémy, vypuknou naplno.

Doporučeno
Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech Pokud v Česku nedáš očkovat své dítě, můžeš dostat pokutu 10 tisíc korun. Nepomohou ti ani konspirace o autismu a jedech 21. února 2019 11:42

Itálie si ale řekla jasné ne a proti biorodičům rázně zakročila. Pokud rodič nedokáže, že dal své školou povinné dítě starší 6 let očkovat, má smůlu. Státu bude muset zaplatit až 13 tisíc korun. Nový zákon přišel v době, kdy v zemi narůstá počet případů spalniček.

Ak pošleš nezaočkované dieťa do škôlky, zaplatíš 500 eur. Ďalšia európska krajina chce zakročiť proti biorodičom
Ak pošleš nezaočkované dieťa do škôlky, zaplatíš 500 eur. Ďalšia európska krajina chce zakročiť proti biorodičom Zdroj: TASR

Školky to mají ještě přísnější. Neočkované děti jednoduše do jeslí ani školek brát nebudou (kromě pár výjimek v rámci racionálních důvodů). „Žádná vakcína, žádná škola,“ řekla ministryně zdravotnictví Giulia Grillo.

V Česku si rizika neočkování taktéž uvědomujeme. Nedávno jsme tě informovali o tom, že se projednává zákaz navštěvování školky neočkovaným dětem.

Domů
Sdílet
Diskuse