Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2019 9:52
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Facebook zažil nejzávažnější výpadek ve své historii

TECH
Uložit Uložené

Zkoušel ses včera neúspěšně připojovat i ty?

Včera večer se spousta uživatelů z celého světa nemohla připojit na sociální sítě. Když už se některým podařilo přihlásit, lidé přicházeli se stížnostmi ohledně přidávání komentářů, hraní her nebo sdílení příspěvků.

Poslední bod nepotěšil zejména správce stránek, kterým se ve večerních hodinách nepodařilo sdílet aktuální příspěvky. Podobné problémy se týkaly i WhatsAppu a Instagramu.

Na jiných sociálních sítích se začaly šířit dohady o tom, že mohlo jít o takzvaný DDoS útok. Tato tvrzení ale vedení popřelo. Podle portálu BBC však Facebook zažil svůj nejzávažnější výpadek v historii. Narušení sociální sítě v tomto rozsahu bylo naposledy patrné v roce 2008.

Tímto radostným způsobem správci instagramového

účtu na Twitteru potvrdili, že už sociální sítě fungují tak, jako předtím

Důvody výpadku zatím nikdo z představitelů společnosti Facebook nezveřejnil. Řadoví uživatelé byli tímto způsobem ochuzeni o svůj každodenní komfort, ale celou situaci vnímali kriticky zejména společnosti a jejich zaměstnanci, kteří jsou na Facebook a jeho další sítě odkázáni.

„Snažím se spojit s mým týmem z New Yorku. Facebook je s výjimkou e-mailů naším jediným komunikačním kanálem,“ stěžovala si pro BBC designérka Rebecca Brooker. Ta se později kriticky vyjádřila i na Twitteru, kde prohlásila, že taková situace nastane tehdy, když jedna společnost řídí vše, čímž narážela na monopol Facebooku.

Zpět
Sdílet
Diskuse