Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. března 2019 11:46
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Emma Smetana se pustila do zesnulé Věry Bílé. Byla podle ní líná, hloupá a nespolehlivá

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zpěvačka a moderátorka si neodpustila tvrdou kritiku.

Zpěvačka, herečka a moderátorka Emma Smetana se na svém Instagramu vyjádřila k smrti zpěvačky Věry Bílé. Romská legenda z Rokycan jí byla blízká, strávila s ní část svého dětství a ve svém příspěvku zavzpomínala na 11. října 1997, kdy ji zesnulá zpěvačka vzala na pódium ve francouzském Schiltigheimu, aby si společně zazpívaly píseň E Daj Nasvali. 

Po nostalgickém úvodu se ale do zpěvačky skupiny Kale poměrně tvrdě opřela. Její chování označila za krátkozraké a hloupé. Věru Bílou nazvala línou a nespolehlivou ženou, která odmítla mnoho nabídek, které se dle ní neodmítají. A vydělané peníze měla naházet do automatů. Zpěvaččino chování se podle Emmy Smetany podepsalo i na zdravotním stavu jejího otce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

11.října 1997. Moje první stage appearance. Bylo mi devět, tři roky jsem zpívala ve sboru v rámci štrasburské konzervatoře, takže převážně v kostele, a najednou mě Věra Bílá vytáhla na pódium v narvaném klubu v Schiltigheimu, abychom si spolu zazpívaly E Daj Nasvali. Ty sametové šatičky od tatínka mám ve skříni a čekají na Lennonku, za pár let jí budou. Věra byla podstatnou součástí mého dětství a dospívání. Tatínek ji dostal do desítek zemí, do těch nejprestižnějších sálů včetně Hollywood Bowlu, kde Beatles nahráli svou jedinou živou desku. Pracoval neunavně ve dne v noci, ve všech časových pásmech, všechny desky produkoval, odpromoval, rozeslal na všechny strany, všechny obepsal a obvolal. Lepšího manažera tady nikdy nikdo neměl. Jenže bohužel- tohle nezměrné úsilí opakovaně naráželo na zničující krátkozrakost, hloupost, nespolehlivost a lenost. Věra odmítla mnoho nabídek, které se neodmítají, protože někde jinde zrovna číhaly rychlejší peníze. Které pak všechny naházela do automatů. Odřekla několik klíčových, již domluvených a pro její kariéru absolutně zásadních příležitostí- třeba koncert ve Vatikánu pro papeže nebo koncert v Carnegie Hall (prostě nedorazila na letiště). Až nakonec musel tatínek odříct Věru. Těch deset let se výrazně podepsalo na jeho zdraví a nervech. Strašně ho trápilo, že Věra Bílá&Kale byli jen krůček od toho, stát se megastars světového významu. Místo toho se úžasní hudebníci z Kale vrátili do továren a ke krumpáčům a Věra Bílá odchází na věčnost jako jedna z nejtalentovanějších bytostí, co tu kdy žily, ale současně jako jedna z nejtragičtějších. Děkuju za nádherné písničky, děkuju za legraci v dodávce na turné po Evropě, děkuju za barevné a roztančené dětství. Ale Věro, pokud jsi náhodou v nebi, pak tě moc prosím, za mým tatínkem už nechoď, ať může dál odpočívat v pokoji. Jdu si pustit a zazpívat Lakere Kale Bala, tu mám od tebe nejradši. ❤

Příspěvek sdílený Emma Smetana (@emmasmetana_music),

V závěru ji označila za jednu z nejtalentovanějších, ale zároveň nejtragičtějších bytostí. Zpěvačku vyzvala, že pokud je náhodou v nebi, prosí ji, aby nechodila za jejím tatínkem, ať může odpočívat v pokoji.

Uzavřela tím svůj velice osobní projev, který se ale na sociálních sítích dočkal i spousty kritických ohlasů. 

Domů
Sdílet
Diskuse