Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2019 14:47
Čas čtení 0:00
Richard Balog

Louis Vuitton přichází s batohem za 226 tisíc. Krom toho přestává vyrábět kousky s Michaelem Jacksonem

Louis Vuitton přichází s batohem za 226 tisíc. Krom toho přestává vyrábět kousky s Michaelem Jacksonem
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.instagram.com/louisvuitton/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">instagram.com</a>
MÓDA
Uložit Uložené

Francouzský módní dům se prezentuje v dobrém světle, a to nejen díky podařeným kouskům z nejnovějších kolekcí.

Módní průmysl zažívá v posledních letech zlatou éru nejen po stránce zájmu, ale také co se týče prodejů a výsledných tržeb. Důvodem však není jen rostoucí poptávka, ale zejména cenovky, které častokrát sahají do astronomických výšin, o čemž tě teď přesvědčí doplňky z dílen Louis Vuitton.

Konkrétně jde o gigantický batoh z kolekce podzim 2019 navržený milovaným a zároveň nenáviděným Virgilem Ablohem s cenovkou 10 tisíc dolarů, což je v přepočtu přibližně 226 tisíc korun.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Louis Vuitton Official (@louisvuitton) on

Částka, ze které se musí zatočit hlava i lidem s velmi nadstandardním příjmem nejen na české poměry, však začíná být v módních kruzích pomalu běžná. Zakladatel značky Off-White je aktuálně v kurzu a vedení společnosti LVMH si tak může obdobné výstřelky dovolit. Podle situace na trhu totiž dokáže usoudit, že pár bláznů módních nadšenců po batohu, ve kterém vidíme inspiraci značkou Loewe, určitě zatouží.


Francouzská značka s ikonickým monogramem avšak před pár hodinami přišla i s informací z jiného soudku ohledně některých svých kousků.

Pokud sleduješ módní dění a práci kolem Virgila či LV, tak ti určitě neuniklo zakomponování odkazu na Michaela Jacksona prostřednictvím modelů šatstva v poslední kolekci. Šlo přitom o bílé rukavice, armádně laděné bundy, trička s potiskem a podobně, které nebudou zařazeny do výroby ani prodeje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

Důvodem je dokument s názvem Leaving Neverland odhalující výpovědi dvou dnes už dospělých mužů, kteří v dětství trávili čas o samotě s králem popu na jeho statku. K údajné pedofilii zesnulého interpreta se odmítavě postavilo několik známých rádií a také zmíněný módní dům, což plně chápeme vzhledem k reputaci a dobrému jménu.

Doporučeno
Byl Michael Jackson pedofil? Byl Michael Jackson pedofil? 13. března 2019 17:51

Na závěr přikládáme i vyjádření samotného tvůrce: „I am aware that, in light of this documentary, the show has caused emotional reactions. I strictly condemn any form of child abuse, violence or infringement against any human rights,“ a dále pokračoval: „My intention for this show was to refer to Michael Jackson as a pop culture artist. It referred only to his public life that we all know and to his legacy that has influenced a whole generation of artists and designers.“

Názor na uvedenou problematiku si už utvoř sám a v komentářích nám můžeš napsat, jestli bys po zmiňovaném ruksaku sáhl v případě nižší cenovky.

Domů
Sdílet
Diskuse