Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. března 2019 14:52
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Zloději přišli ukrást obraz za 77 milionů. Policie je obalamutila, podstrčila kopii a nastražila kamery

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Zloději se trochu přepočítali.

Černý trh s kradeným uměním je i v současnosti velký problém, zisk je v tomto případě pro překupníky a zloděje opravdu velkou motivací. Nyní se na světlo světa dostala informace o zajímavé loupeži ze severu Itálie.

Zloději si v jednom z tamních kostelů vyhlídli obraz Ukřižování od malíře Pietera Bruegela mladšího, jehož hodnota přesahuje 77 milionů korun. Jednoho dne se pro něj vrátili, vitrínu rozbili kladivem a úspěšně uprchli připraveným autem, tedy přesně to si neznámí pachatelé mysleli.

Zloději přišli ukrást obraz za 77 milionů, policie je převezla a podstrčila kopii
Zloději přišli ukrást obraz za 77 milionů, policie je převezla a podstrčila kopii

Policie totiž byla o krok napřed a připravila léčku. Obraz byl vyměněn za jeho bezcennou kopii a uvnitř kostela došlo k nastražení několika bezpečnostních kamer.

Aktuálně policie shromažďuje veškeré důkazy a dle tiskového mluvčího italské policie jsou jim již na stopě.

Opravdový obraz by se měl na své místo vrátit co nevidět. Je totiž cílem mnoha turistů, kteří ho chodí do kostela v městečku Castelnuovo Magra obdivovat. Kresba je totiž úzce spjata s tamní lokalitou.

Domů
Sdílet
Diskuse