Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2019 14:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Necítím se jako muž ani žena, prohlásil zpěvák Sam Smith

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Sam Smith vyprávěl o svém životě.

Zpěvák Sam Smith nasbíral v posledních letech miliony fanoušků díky své hudbě i image. Sympatický interpret se nedávno objevil v talkshow I Weigh Interviews, kterou na svém Instagramu vede herečka Jameela Jamil, a vyprávěl jí o tom, jak vnímá sám sebe.
 
Hlavním tématem rozhovoru bylo vnímání tělesného vzhledu v dnešní společnosti, ale postupně Sam přešel i k tématům jako sexualita. Tehdy tak trochu překvapil i samotnou Jameelu, protože začal upřímně popisovat svou vlastní sexuální identitu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sam Smith (@samsmith),

Vysvětloval, že odjakživa se cítil v této otázce velmi svobodný, nikdy si u sexuality nekladl zbytečné překážky a snažil se tyto myšlenky přetavit i do vnímání své pohlavní identity. Konstatoval, že se necítí být mužem ani ženou, spíše preferuje identitu genderqueer, která je prakticky směsí několika identit.

Když začal o identitě genderqueer číst více, zjistil, že se v ní zcela našel. Sám sebe nazval unikátním výtvorem a přiznal, že občas přemýšlel nad změnou pohlaví. Zatím však dospěl k tomu, že změnu pohlaví nechce podstoupit a bude i nadále využívat mužská zájmena k popisu své osoby.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sam Smith (@samsmith),

Na otázku o vnímání svého tělesného vzhledu odpověděl Sam Smith slovy, že odjakživa trpěl sníženým sebevědomím kvůli kilogramům navíc. Jako 12letý dokonce podstoupil liposukci, v rámci níž se chtěl zbavit nadbytečných kil, ale během několika týdnů nabral stejnou hmotnost zpět.

Rozhovor s Jameelou mu podle vlastních slov změnil život, začal se na svět dívat jinak a přestal být zoufalý, když měl zapózovat bez trička. 

Domů
Sdílet
Diskuse