Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. března 2019 16:26
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Chceš zmeniť stoku, ktorou je Obchodná ulica? Mesto Bratislava zaujíma tvoj názor

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V dotazníku môžeš vyjadriť svoju skúsenosť s Obchodnou ulicou.

Nie je žiadnym tajomstvom, že Obchodná ulica v hlavnom meste nepatrí medzi najvychytenejšie lokality. A to aj napriek tomu, že sa nachádza len pár stoviek metrov od samotného centra Bratislavy.

Obchodná ulica je známa svojím výtržníctvom a vandalizmom, ktoré sa na nej dejú v priebehu nočných hodín, najmä počas piatkových a sobotných večerov. Celá lokalita je popretkávaná veľmi lacnými barmi a podobne lacnými a pochybnými gastropodnikmi, ktoré priťahujú všelijakú klientelu.

Navyše, veková hranica na pitie alkoholu sa tu nikdy neriešila a Obchodná ulica je tak dobre známa tým, že na nej nájdeš plno tínedžerov aj vo veku 14 či 15 rokov. Po nedávnej vražde sú na Obchodnej viditeľnejší aj policajti, no bezpečne sa tam cíti naozaj len málokto.


Mesto Bratislava si tento problém uvedomuje, no najprv treba problému dobre porozumieť. A ak chceš súčasný stav Obchodnej ulice zmeniť aj ty, určite sa bež zapojiť do dotazníku od bratislavského primátora Matúša Valla a svoj názor na túto frekventovanú ulicu vyjadri aj ty. Bratislava však už podľa Valla pripravuje komplexné opatrenia a my sa nemôžeme dočkať.

Domů
Sdílet
Diskuse