Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. března 2019 16:38
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Strhující show Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy

Strhující show Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy
SPORT
Uložit Uložené

Vyprodaná Ostravar Aréna se stala dějištěm velkolepého turnaje Oktagon 11, který opět nabídl senzační zápasy a elektrizující atmosféru.

První velký turnaj roku 2019 domácí organizace OKTAGON MMA nemohl dopadnout lépe. Karta nabitá k prasknutí do ostravské Ostravar Arény přilákala 11 300 fanoušků smíšených bojových umění, kteří se stali svědky další nezapomenutelné show.

Celý galavečer se nesl v duchu velkých výzev, zvratů a očekávaných duelů. Do posledního místa vyprodaná hala navíc se postarala o fantastickou atmosféru, která trvala během všech dvanácti napínavých bitev. A my u toho samozřejmě nemohli chybět. 

 

Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy
Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy

TKO v poslední sekundě 

Zahajovacím zápasem turnaje se stala bitva mezi dvěma účastníky loňské televizní reality show Oktagon výzva 3 – Tomášem Le Sym a Omarem Ahmadem. Oba bojovníci ukázali touhu vyhrát, nicméně z vítězství se nakonec radoval mnohými favorizovaný Le Sy, který svého soupeře ukončil na TKO těsně před koncem prvního kola v čase 4:59.

Po konci zápasu Le Sy také nastínil své další plány a dle svých slov chce zamířit o jednu váhovou kategorii níž (tedy do pérové váhy do 66 kilogramů), kde slibuje, že „roz*ebe všechny“.

Atraktivní podívanou nabídl i následující zápas. Tím se stal střet Marka Bartla s Azizem Dauliatovem. Druhý jmenovaný se pokusil po dvou prohrách v řadě vrátit zpátky na vítěznou vlnu, to mu ale Marek Bartl nedovolil. Aziz svému soupeři podlehl v druhém kolem na submisi (armbar) a Bartl tak mohl slavit již pátou výhru v řadě.

Do třetího duelu večera nastoupil za Českou republiku Michal Konrád, kterému se postavil polský zápasník Mateusz Legierski. Ten na poslední chvíli nahradil zraněného Slováka Lukáše Pajtinu a ve svých dvou dosavadních zápasech vždy odcházel jako vítěz. A stalo se tak i nyní. Michala Konráda porazil v prvním kole na TKO.

Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy
Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy

Ve čtvrtém předzápase proti sobě poměřili síly vítěz Oktagon výzvy 3 Karol Ryšavý a Jaroslav Jartim, který se po angažmá v konkurenční organizaci XFN vrátil zpět pod střechu Oktagonu. Návrat mu však nevyšel dle představ. Šampion Ryšavý opět prokázal své kvality a Jartima utáhl v prvním kole na submisi (rear-naked choke).

Jak slíbil, tak doručil

Následoval vysoce očekávaný duel mezi slovenským bojovníkem Robo Pukačem a českou legendou bojových sportů Tomášem Kuželou. První dvě kola nabídla tvrdou pěstní přestřelku s řadu zajímavých momentů. Úspěšnějším se však nakonec stal „Diamantový Čávo“ Pukač, když ve třetím kole uštědřil svému soupeři tvrdé TKO.

Pak už přišel čas na hlavní zápas první karty, ve kterém si svou premiéru pod křídly Oktagonu odbyl český „Terminátor“ Karlos Vémola. Ten fanouškům slíbil, že svého polského  soupeře Brandýse ukončí v prvním kole. A to se mu podařilo. Nejednalo se sice o jeho oblíbené TKO, nýbrž o submisi (rear-naked choke), i tak ovšem Vémolův debut postavil celou halu na nohy.

V nejbližším období se Vémola představí v Liberci na akci Night of Warriors, kde se jeho soupeřem stane Prince Aounalah. Poté „Terminátor“ zamíří do Ruska, kde se utká v hlavním zápase organizace RCC s Mikhailem Ragozinem. Pro největší českou hvězdu MMA to tedy bude jistě velká výzva a my mu budeme držet palce, aby ji zvládl. 

Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy
Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy

Z klece na nosítkách

Po osmé hodině večerní už přišla řada na hlavní kartu večera, kterou odstartoval zápas Milana Ďatelinky a v osmi zápasech dosud neporaženého Miroslava „Inkvizitora“ Brože. Slovenský zápasník se však úctyhodného skóre svého soupeře nezalekl a po naprosto dominantním výkonu Brože ukončil v prvním kole na KO.

„Inkvizitor“ Brož zůstal po tvrdých ranách Ďatelinky bezvládně ležet na podlaze oktagonu, odkud musel být nakonec odnesen lékaři na nosítkách. Po pár hodinách si však mohli fanoušci oddychnout, jelikož poražený Brož poslal zprávu, že se již cítí v pořádku a nic vážného mu není.

Bitva o Ostravu. Takto byl označován vyhrocený duel dvou místních rodáků Václava Mikuláška a Ondřeje Rašky, mezi kterými to vřelo ještě týdny a měsíce před zápasem. Jako vítěz však může z klece odcházet jen jeden bojovník a tím se stal Václav Mikulášek, který Rašku po přesvědčivém výkonu porazil v první kole na submisi (rear-naked choke).

Navzdory vzájemným neshodám si pak po konci zápasu oba borci gentlemansky podali ruce a zakopali válečnou sekeru. Za toto gesto pak bojovníky přihlížející diváci odměnili zaslouženým potleskem. 

Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy
Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy

Srdce bojovníka 

 Neskutečnou podívanou nabídl i další zápas. Do toho nastoupil v pozici favorita český bijec  „Jay Jay“ Gottwald, kterému krátce před turnajem odpadl plánovaný soupeř. Nabídku však na poslední chvíli přijal mladý litevský bojovník Mantas Zakauskas, který předvedl ohromné srdce a svému soupeři nedal vůbec nic zadarmo. 

Na výhru to bohužel nestačilo a po třech vypjatých kolech si vítězství 3:0 na body odnesl Gottwald, za svůj senzační výkon si však Zakauskas vysloužil respekt jak soupeře, tak i všech diváků.

Stejně napínavou bitvou byl i střet další dvojice bojovníků, kterými byli Máté Kertesz a Radovan Úškrt. Kertesz se během prvního kola dostal do problémů, tlak soupeře však ustál. V druhém kole pak převzal otěže zápasu do rukou právě Kertesz a svého soupeře dokázal ukončit na TKO. 

Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy
Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy

Životní odveta

Hlavní předzápas galavečera budil už během předchozích měsíců silné emoce. Miloš Petrášek po loňské prohře s bývalým zápasníkem UFC Jeremym Kimballem nechtěl slyšet o žádném jiném zápase než o odvětě. A tu taky dostal.

Jeremy Kimball byl díky svému působivému výkonu z akce Oktagon 10 mnoha fanoušky favorizován, tlak na Petráška byl tedy obrovský. Diváci se dočkali tvrdé tříkolové bitvy, během které oba borci předvedli skvělou podívanou. Naneštěstí pro Petráška však Kimball zužitkoval všechny své zkušenosti a v zápase dokázal dominovat, český bojovník se tak musel smířit s porážkou 3:0 na body. 

Hned poté Jeremy Kimball vyzval na souboj o titul v polotěžké váze Attilu Végha, který nabídku přijal a slíbil, že Petráška pomstí. Pokud dojde k vzájemné dohodě, stát by se tak mělo už v červnu (jún) v Bratislavě.

Zároveň si Kimball brousí zuby i na Karlose Vémolu, který slíbil, že pokud Attilu porazí, může se postavit i proti němu. Bude tedy jistě zajímavé sledovat, jak se situace bude vyvíjet dále.

Strhující show Oktagon 11: Vémolova premiéra ve velkém stylu, silné emoce a krvavé zápasy

Boj o krále welteru

Hlavní fight celé akce nepatřil nikomu jinému než šampionovi welterové váhy Davidu Kozmovi, kterého o pás vyzval Samuel „Pirát“ Krištofič. Ten sliboval, že českého bojovníka o opasek připraví a stane se novým krále welteru (váha do 77 kilogramů), David Kozma se však své koruny nehodlal vzdát. 

Vypjatý zápas se táhl celých 5 kol, ve kterých se oba bojovníci sáhli až na samé dno. Po zcela dominantním výkonu nakonec rozhodčí připsali výhru úřadujícímu šampionovi Davidu Kozmovi, který tak tímto krásně završuje své působení na domácí půdě. Tedy alespoň na nějakou dobu.

Jak totiž David prozradil, jeho další kroky budou směřovat do ruské organizace RCC, kde se mu 4.5. postaví Alexey Shurkevich. Ve hře je však stále možnost, že do České republiky a na Slovensko se bude David vracet na obhajoby titulu, na jeho zápasy se tady budeme těšit a přejeme mu v zahraničí řadu dalších úspěchů.

Další akce na cestě 

Organizace OKTAGON MMA tak opět přinesla velkolepou show, na kterou budeme ještě dlouho vzpomínat. A už brzy si pro nás organizátoři Ondřej Novotný a Pavol Neruda chystají další zajímavé akce. 

Tou nejbližší bude turnaj OKTAGON PRIME 1, který proběhne 26.4. v Košicích a představí se na něm zápasníci jako Jakub Dohnal, Ronald Paradaiser, Jozef Wittner, Filip Macek a další.

Dne 8.6. pak organizace zavítá do Bratislavy a již v tuto chvíli máme potvrzená tři jména, která se zde s jistotou objeví – Attila Végh, který se utká s Kimballem, pokud se zápas podaří domluvit, Gábor Boráros, který se vrací po zranění kolene, a česká zápasnice Veronika Rodová

Jeremy Kimball na pozápasové tiskové konferenci zmínil, že v červnu (jún) odlétá na dovolenou a zápasit proto nemůže, bude tedy na organizátorech, aby se jim podařilo Kimballa přemluvit a zápas na červnový termín doručit. 

Zpět
Sdílet
Diskuse