Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. března 2019 16:46
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Nizozemci, kteří napadli číšníka v Praze, jsou obžalovaní z pokusu o vraždu. Hrozí jim až 18 let

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dvojice hlavních aktérů napadení si vyslechla obvinění.

Loni v dubnu u obchodního centra Quadrio přepadla skupinka sedmi Nizozemců číšníka, který je měl upozornit, že na předzahrádce restaurace nesmí popíjet vlastní alkohol. Přiopilé muže to rozzuřilo natolik, že číšníka povalili na zem a začali do něj kopat a bít pěstmi. Následně utekli na tramvaj.

Zbitý muž musel být uspán a v nemocnici se probral až po několika dnech. 

Brutální napadení bylo tehdy ostře sledované médii i veřejností. Soudní lékař nyní konstatoval, že nebýt včasného zásahu lékařů, mohl číšník upadnout do hlubokého kómatu a následně zemřít.

Dvojici hlavních aktérů napadení tedy státní obhájci dnes obžalovali z pokusu o vraždu. Za tento zločin jim hrozí až 18 let natvrdo

Policie loni v dubnu agresory zadržela až po několikadenním pátrání na letišti. Dva z nich hned propustila, neboť se konflikt snažili spíše uklidnit, a pět jich obvinila. Tři z nich si odnesli podmíněné tresty a pětileté vyhoštění z České republiky. Hlavní útočná dvojice si vyslechla svá obvinění až dnes a nyní je čeká soud.

Domů
Sdílet
Diskuse