Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2019 0:37
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Podporovatelé ploché Země se chtějí vypravit na lodi k Antarktidě, aby dokázali, že naše planeta je opravdu plochá

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Teorie by díky této výpravě mohla být konečně pohřbena.

Podporovatelé bizarní teorie o ploché Zemi opět zasahují. Sice jsi před pár lety mohl mít pocit, že si tito lidé z veřejnosti pouze utahují, dnes zejména po Spojených státech amerických funguje větší množství buněk podporovatelů této teorie, kteří se pravidelně setkávají na vlastních konferencích a debatují o tom, jak daleko se v dokazování své teorie posunuli.

Jak vyplývá z článku Jima Dobsona na Forbes.com, momentálně se v těchto kruzích uvažuje o velkolepé expedici k Antarktidě, která by mohla s důkazy výrazně pomoci. Už v minulosti jsme tě informovali o lodní plavbě, na které se chtějí fanoušci ploché Země radit, jak postupovat v budoucnosti, jenže Jay Decasby už nechce sedět na zadku a čekat, než někdo jednoho dne tuto teorii dokáže.


Namísto toho plánuje zorganizovat výpravu přímo k Antarktidě. Ledem pokrytý kontinent na jihu naší planety je podle něj ve skutečnosti nekončící bariérou obklopující celou plochou Zemi, což by prý mohl snadno dokázat plavbou podél ní.

Argument zní jasně. Kdysi, když ještě neexistovalo OSN, dobrodruzi podle něj pluli více než 60 tisíc námořních mil kolem Antarktidy, ale OSN později zakázalo soukromé plavby u kontinentu.

Prý z důvodu, aby nikdo nezjistil, že Antarktida se netáhne pouze 14,5 tisíce námořních mil, ale ve skutečnosti více než 60 tisíc, protože nad naší Zemí je podle fanoušků bizarní teorie umístěn speciální dóm, díky kterému z ní nemůže člověk jen tak vypadnout.

Zatím není známo, odkud by chtěl získat peníze na takovou odvážnou plavbu, ale plochou Zemi rozhodně nelze podceňovat. Kdysi jsme tě zavedli i do srdce této komunity na Slovensku, jenže dnes je z této skupiny jen útočiště pro trolly, avšak ve Spojených státech amerických existují lidé, kteří neváhají kvůli ploché Zemi přestat komunikovat s rodinou. Kdyby chtěl Decasby peníze na plavbu vysbírat, zřejmě by neměl velký problém.

Domů
Sdílet
Diskuse