Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2019 11:37
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Čínský chirurg operoval pacienta přes internet. Proti Parkinsonově chorobě bojoval z dálky 3 000 kilometrů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Nová technologie může být průlomová.

Technologie jde dopředu každou vteřinou a nejnovější pokrok čínského lékaře může být obrovským průlomem. Doktor Ling Č'-Pchej totiž úspěšně operoval pacienta s Parkinsonovou chorobou, kterému do mozku implantovali zařízení sloužící na hloubkovou mozkovou stimulaci, které pomáhá nemocnému člověku kontrolovat svůj pohyb.
 
Č'pchej to však zvládl na dálku, konkrétně z přibližně 2 900kilometrové vzdálenosti. Vše zvládl díky mimořádně rychlému 5G připojení, díky čemuž přes síť zvládl operaci v reálném čase a jak se sám vyjádřil, ani necítil, že je pacient vzdálen téměř 3 000 kilometrů.
 
Prostřednictvím ovládání chirurgických robotů přes síť se operace bezproblémově podařila, což může být průlomem v používání technologií v medicínské oblasti. Mnoho obyvatel v Číně žije v opuštěných oblastech, na samotách, a právě tento systém by mohl usnadnit péči o tyto pacienty. Čína je však uzavřenou krajinou a zatím nezveřejnila přesné podrobnosti.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bagavill Blog (@bagavillblog),

Domů
Sdílet
Diskuse