Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. března 2019 9:48
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Na tomto francouzském maratonu piješ víno a jíš ústřice, sýry a steaky. Výhrou jsou přepravky plné alkoholu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Francouzi si každoročně vychutnávají neobvyklou sportovní akci.

Běžný maratón si určitě představíš jako náročný a dlouhý běh plný vyčerpání a bolesti. Lidé maratony běží kvůli sportovním výsledkům či charitativním důvodem, ale francouzská akce Marathon du Medoc klasický maraton pořádně přepracovala.

Na jihozápadě Francie se každoročně rozběhne až 8 500 běžců, jejichž trasa vede přes překrásné vinice jako z obrazů a kolem přes 50 zámků a kostelů. Běh splňuje všechny sportovní kritéria včetně délky přes 42 kilometrů, ale skrývá velké množství neobvyklosti.

Kromě toho, že musí každý běžec nosit kostým, zažije pořádnou ochutnávku francouzské kuchyně. Během běhu totiž sportovci potkávají stánky s tradičním francouzským vínem, které se zřejmě často postará i o to, aby běžci do cíle nedoběhli. Pokud se však umístíš na předních příčkách, v rámci výhry získáš pořádnou zásobu lokálního vína.

Součástí je také hromada ochutnávek ústřic, steaků, sýrů, hroznů, a dokonce i zmrzliny, což z běhu dělá opravdu pořádně neobvyklý zážitek. Maraton již brzy zažije své 35. pokračování, ale vstupné není ani náhodou levné. Za běh s alkoholem a dobrým jídlem zaplatíš 88 eur (~2 300 Kč).

Domů
Sdílet
Diskuse