Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. března 2019 9:52
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Youtuberka tvrdila, že veganství je nejlepší životní cestou. Pak ji natočili pokrytecky jíst rybu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Její vysvětlující video plné reklam fanoušci rázně odmítli.

Dnešní doba nás neustále přesvědčuje o tom, že se youtuberům a influcencerům nedá tak úplně věřit. Někteří z nich nás sami od sebe varují o tom, že ti zbylí hrají dvojí hru a jejich skutečný život se od toho na kameře přímo drasticky liší. Falešná pozitivita či přehnaně zajímavý život na nás číhají dnes na většině youtuberských kanálů.

O něco drsnější je však případ půlmilionové youtuberky Yovan Ayres, vystupující pod jménem Rawvana. 29letá tvůrkyně obsahu naplňuje svůj YouTube kanál především videi o propagování veganského životního stylu. Ten je podle ní tou ideální životní cestou a dokáže poradit například i se závislostmi na drogách či alkoholu a zlepší dokonce i kvalitu spánku.


Své veganské ideje po světě šířila až do chvíle, dokud ji fanoušci nenatočili pokrytecky konzumovat rybu v restauraci, s čímž Rawvana určitě nepočítala a okamžitě se na ni vrhla vlna nenávisti, podle níž je youtuberka falešná a extrémně komerční, což má potvrzovat i obrovské množství reklam v jejím omluvném videu.

V něm se fanouškům snaží vysvětlit, že jí zdravotní styl způsobil nemalé problémy a po konzultaci s lékařem se rozhodla do svého jídelníčku zařadit i vejce a ryby. Podle jejích diváků však jde jen o lži, což vyjádřili i sprškou dislikeů pod videem.

Zpět
Sdílet
Diskuse