Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2019 18:34
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Counter-Strike na Novém Zélandu: TV Prima si utahuje z teroristického útoku, při kterém zemřelo 50 lidí

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Jedna z největších televizí v Česku si vystřelila z útoku na Novém Zélandu.

Televize Prima odvysílala ve středu ve svém bloku Prima Cool Feed tříminutový pořad Úplně Debilní Zprávy. Vysílání obsahovalo titulek „Counter-Strike na Novém Zélandu“, ke kterému moderátorka připojila zprávu, že na Novém Zélandu proběhlo první kolo e-sport ligy v této střílečce. Narážela přitom na teroristický útok v městě Christchurch, při kterém zemřelo 50 lidí.

Pořad má satirizovat některé aktuální události, dodat jim zlehčující nádech, vtipný komentář či doplňující fotomontáž. Sama televize tento pořad charakterizuje popiskem „tvoje voblíbená bedna tě hodlá krmit pořádným žrasem“.

Counter-Strike na Novém Zélandu? Televize Prima si udělala legraci z teroristického útoku, kde zemřelo 50 lidí
Counter-Strike na Novém Zélandu? Televize Prima si udělala legraci z teroristického útoku, kde zemřelo 50 lidí Zdroj: Instagram Story/restovski

Uživatelé sociálních sítí si kladli otázku, zda je taková legrace z pozice vlivného média přípustná. Na věc upozornil raper Rest, který se proti tomuto stylu humoru vymezil. „To fakt? Mám rád debilní a černej humor, ale tohle...“ napsal na své story, kam připojil i emoji vztyčeného prostředníku.

Zeptali jsme se zástupců Primy, zda jim z pozice vlivného média přijde segment v pořádku.

„Pořad Úplně Debilní Zprávy se snaží satirickým způsobem glosovat aktuální dění, využívá prvky nadsázky a nekorektního humoru. Velmi si vážíme Vašeho podnětu a mrzí nás, že narážka na e-sport, který je jednou z hlavních součástí programu tematického kanálu Prima COOL, vyvolala takové ohlasy. Divácké reakce jsou pro nás při nastavování hranice vhodnosti nekorektního humoru velmi důležité a v další tvorbě je rozhodně zohledníme,“
 uvedla mluvčí FTV Prima Gabriela Semová.

Na ČSFD má pořad Úplně Debilní Zprávy 37 procent. Komentující hodnotí jeho lacinost a pokleslý humor, který by se chtěl rovnat legendární České sodě z 90. let, avšak leží podle nich pod úrovní českých internetových diskuzí.

V komentářích se najdou i uživatelé, kterým se Úplně Debilní Zprávy líbí. „Nekorektní aktuální humor, u kterého se opravdu zasměju,“ píše uživatel Snake.Charmer. Právě nekorektní humor jeho příznivcům sedí, nebývá však standardem, aby v celostátní televizi reagoval na tak tragickou událost, jakou je útok v Christchurch.

Domů
Sdílet
Diskuse