Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. března 2019 10:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Rus chtěl zdrogovaného orangutana propašovat v kufru. Měl skončit jako domácí zvířátko

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Ruský turista skončil v rukou policie.

Muž z Ruska si myslel, že mu celníci umožní propašovat do rodné země zdrogovaného orangutana. Na letiště v Indonésii ho na bezpečnostní kontrole zastavili, když spatřili, že si s sebou chtěl vzít příruční zavazadlo, jehož vrchní část byla přelepená. Když zavazadlo otevřeli, našli v ní malého orangutana. Andrei Zhestkov však nechápal, proč ho celníci zadrželi.


Na letišti vysvětloval, že orangutana neukradl, ale přinesl mu ho kamarád, který ho měl koupit na jednom z tamních trhů. Orangutan ho měl stát 3 tisíce dolarů a plánoval si ho vzít domů, aby z něj udělal exotického domácího mazlíčka. Prý ho nechtěl prodat, jen ho chovat doma společně s několika plazy, které mu celníci také našli v zavazadle.

Úřady médiím vysvětlily, že Rus se na cestu letadlem patřičně připravil. Nakoupil dětský sunar a léky proti alergii, nakrmil jimi orangutana, čímž ho chtěl přimět, aby usnul a celou cestu prožil bez problémů. Samozřejmě, orangutan je chráněným živočišným druhem, kvůli čemuž by Rus mohl skončit ve vězení až na 5 let.


 


Domů
Sdílet
Diskuse