Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2019 13:02
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

16letá dívka našla bydlení bezdomovci a vybrala pro něj 30 tisíc korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vše přitom odstartoval leták na zastávce, v němž bezdomovec hledal poctivou práci.

Příběhy bezdomovců dokáží člověka pořádně chytit za srdce. Samozřejmě, množství lidí na ulici končí jejich vlastní vinou, ale mnohdy se na člověka pouze neusmějí okolnosti. I jedna sekunda dokáže člověku otočit život vzhůru nohama a může skončit i na ulici. Je však velmi důležité, jak se potom zachová.

Bezdomovec z britského města Hastings byl natolik zoufalý, že po autobusových zastávkách začal vylepovat letáky, v nichž hledal zaměstnání. Nechtěl za něj přitom ani mzdu, stačilo mu ubytování. Ochoten byl přitom dělat absolutně cokoli – od vaření, přes venčení psů až po mytí a zahradničení.

Příklad poctivého bezdomovce se snahou pracovat lidi na sociálních sítích chytil za srdce. Na Facebook ho totiž přidala 16letá Charlotte, která si letáku všimla na zastávce.

A zveřejnění bylo dobré rozhodnutí, protože se pro bezdomovce vybralo již přes 30 tisíc korun a našlo se i ubytování. Bezdomovec, vlastním jménem Anthony Johnson, nyní bydlí v pohodlném karavanu a jeho život se otočil vzhůru nohama.

Domů
Sdílet
Diskuse