Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2019 10:55
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Za směšných 1 500 korun můžeš vlastnit vilu v malebném italském městečku. Její hodnota přitom atakuje 6,5 milionu

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Středověké městečko nabízí dokonalé prostředí k relaxaci.

Trh s nemovitostmi momentálně nevypadá v menších italských městečkách a vesničkách nejlépe. V médiích se pravidelně objevují články o iniciativách tamních starostů, kteří chtějí přilákat nové obyvatele a nabízejí nemovitosti za směšné ceny. Pokud však nešéfuješ vesničce a chceš svou nemovitost v malém italském sídle prodat na běžném trhu, nejde o nejlehčí záležitost.

Na vlastní kůži se o tom přesvědčil jeden Brit s příjmením Abott, který vilu ve středověkém městečku Carapelli Calvisio prodává již několik měsíců. Zájem? Téměř žádný. Vila sice má hodnotu přibližně 250 tisíc eur (bezmála 6,5 milionu korun), jenže v takovém malém městečku není zájem o nemovitosti velký, protože většina lidí vnímá italský venkov jako ztrátu peněz.

Abott proto vytvořil vlastní loterii. Za 60 eur si můžeš koupit jeden ze 6 000 lístků, díky kterým můžeš vyhrát celou vilu. Před pár dny už Brit oznámil, že prodal přes 3 000 lístků a potřebuje ještě o tisíc více, aby na prodeji vydělal více, než je hodnota domu. Je zřejmé, že pokud bude zájem lidí pokračovat v nastoleném trendu, skutečně dům prodá ve velkém stylu.


Win a house in Italy from Julian Civiero on Vimeo.

Třípatrovou vilu se třemi ložnicemi samozřejmě vyhraje jeden zájemce, zatímco člověk, kterého vylosuje jako druhého, bude domů odcházet o více než 10 tisíc eur bohatší. Ani následujících pět účastníků soutěže nebude smutných, protože jim Abott pošle balíček italských dobrot. Čas na vstup do soutěže máš do konce září či do vyprodání lístků.

Domů
Sdílet
Diskuse