Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2019 11:34
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Čína v Bohemian Rhapsody cenzuruje jakoukoliv zmínku o homosexualitě. Freddie Mercury tam nemá sexuální orientaci

Čína v Bohemian Rhapsody cenzuruje jakoukoliv zmínku o homosexualitě. Freddie Mercury tam nemá sexuální orientaci
FILMY A SERIÁLY ČÍNA
Uložit Uložené

Čínská verze oblíbeného filmu je osekaná.

Uplynulý víkend znamenal příchod filmu Bohemian Rhapsody do Číny. Už předem se šeptalo, že bude film cenzurován, protože Čína zakazuje zmínky o LGBTI komunitě v médiích či filmech, ale až samotné promítání v sálech ukázalo, co všechno státní cenzoři odstranili.

Několik čínských fanoušků se portál ABC ptal, co ve filmu chybělo. Výsledek? Prý film nedával žádný smysl, protože z něj dohromady odstranili přibližně 4 minuty záběrů, které byly pro pochopení příběhu důležité.


Odstraněna byla jakákoli zmínka o homosexualitě Freddieho Mercuryho. V čínské verzi filmu nenajdeš ani scénu, kde se Freddie přiznává své přítelkyni Mary Austin, že ho přitahuje stejné pohlaví, což byl koneckonců i důvod, proč se tito dva rozešli. Před diváky v Číně byla scéna zatajena, a tak nerozuměli, proč musel vztah skončit.

Cenzoři odstranili i scény, kde musel Freddie Mercury čelit své diagnóze AIDS. Ba co víc, čínská veřejnost byla ochuzena o množství na první pohled banálních scén. Setkání a konverzace s Freddieho partnerem Jimem Huttonem byly smazány, stejně jako natáčení videoklipu ke skladbě I Want to Break Free v ženském oblečení.

Doporučeno
Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce Seznam se s nejlepšími kolekcemi módních domů, které reagují na příchod čínského nového roku ve znamení Zajíce 23. ledna 2023 8:30

Čínská vláda odmítá uvolnit zákony omezující přítomnost zpráv o LGBTI komunitě v médiích. Namísto slov jako homosexuál ve zprávách obvykle používají slovní spojení „příslušník speciální skupiny“.

Domů
Sdílet
Diskuse