Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. března 2019 13:06
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Goose z Captain Marvel byla v 80 % případů tvořená pomocí počítačových efektů

Goose z Captain Marvel byla v 80 % případů tvořená pomocí počítačových efektů
Zdroj: Marvel Studios / Disney
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Ve filmu se objevily čtyři kočky představující Goose. V 80 % případů však šlo o napodobeninu vytvořenou počítačovými efekty.

Captain Marvel měla v českých kinech premiéru začátkem měsíce, přičemž její celosvětové tržby útočí na hranici 1 miliardy dolarů. Úspěch u nadšenců marvelovek je tedy více než značný. Kolik z nich si ale uvědomilo, že hlavní zvířecí postava filmu jménem Goose byla v přibližně 80 % případů tvořena pomocí CGI?

„Ve filmu je zhruba více než 100 záběrů kočky a 70 nebo 80 z nich jsou tvořeny počítačovými efekty,“ vyjádřil se pro Huffington Post VFX technik Chris Townsend. Podle Townsenda bylo vyobrazení kočky Goose natolik realistické, že rozdíly mezi CGI verzí a pravým zvířetem nedokázali rozpoznat ani režiséři Ryan Fleck a Anna Boden.

Svoje si s kočkou Goose užil aj charismatický Nick Fury

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Marvel Studios’ Captain Marvel (@captainmarvelofficial),

Townsend absenci pravého zvířete ve filmu (pro účely snímku byly využívány čtyři kočky) odůvodňuje zejména tím, že několik scén kočka nemohla nebo odmítala provést. Dalším podstatným důvodem byl fakt, že herecká představitelka Carol Danvers je alergická na kočky. Všechny scény, ve kterých Brie Larson drží Goose v rukou, jsou tedy vytvořeny pomocí CGI.

Redakční dojmy z Captain Marvel nemohly být ku příkladu s Infinity War vůbec srovnávány, snímku jsme v recenzi udělili 6,5/10.

Pevně ale věříme, že příchozí hit Avengers: Endgame, ve kterém bychom mohli vidět opětovný souboj Hulka s Thanosem, nám udělá radost. Premiéra je v našich kinech naplánovaná na 25. dubna 2019. Více o filmu se dočteš zde.

Domů
Sdílet
Diskuse