Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2019 11:06
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Baby AMG přichází v prostornějším balení. A 35 sedan má slušných 306 koní

Baby AMG přichází v prostornějším balení. A 35 sedan má slušných 306 koní
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.com/marsMediaSite/en/instance/ko/The-new-Mercedes-AMG-A-35-4MATIC-Saloon-AMG-speeds-things-up-by-expanding-the-compact-car-family.xhtml?oid=42893022&ls=L2VuL2luc3RhbmNlL2tvLnhodG1sP29pZD00ODM2MjU4JnJlbElkPTYwODI5JmZyb21PaWQ9NDgzNjI1OCZib3JkZXJzPXRydWUmcmVzdWx0SW5mb1R5cGVJZD00MDYyNiZ2aWV3VHlwZT10aHVtYnM!&rs=0" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Druhá karosářská varianta třídy A dostala ostrou verzi AMG.

Minulý rok nám Mercedes-Benz představil vůbec nejmenší a cenově nejdostupnější model s rukopisem AMG. Řeč je o modelu A 35, který se stává vstupní branou do světa brutálních počinů z Affalterbachu. Není tajemstvím, že zdaleka nejde o poslední slovo a už v sklonku následujících měsíců poznáme ještě silnější verze, konkrétně A 45 a A 45 S.

Ještě předtím však Němci představují 35 v karoserii sedan. V uplynulých hodinách totiž přišel na svět model Mercedes-AMG A 35 4Matic sedan, tedy varianta s tříprostorovou karoserií. I zde jsme svědky masivnějších nárazníků, masky chladiče, kde je dvojitá lamela, či dvojice koncovek výfuku. Vepředu si místo našly 350milimetrové brzdové kotouče, zatímco vzadu 330.

Exteriér samozřejmě obohatil masivnější bodykit doplněný o příplatkový aero paket. Základem jsou 18" kola, za příplatek je možné sáhnout po 19", adaptivních tlumičích nebo ještě hlučnějším výfukovém potrubí AMG Performance.

fds
fds Zdroj: media.daimler.com

V interiéru dominují dvě 10,25" obrazovky, zaujmou přitom i sportovní vychytávky – špičkový MBUX umí měřit časy na okruzích či analyzovat akceleraci, přetížení nebo brzdění. Zajímavostí je propracovaný head-up displej, který spolupracuje s infotainmentem a řidiči dokáže promítat ideální stopu na vybraných světových okruzích.

Pokud se ptáš na rozvor karoserie, ten je v porovnání s hatchbackem identický, verze sedan ale nabízí více místa pro zadní cestující – nad jejich hlavami je o 24 milimetrů více místa, zatímco zavazadlový prostor má o 50 litrů více, čili 420 litrů.

Pod kapotou se samozřejmě nachází přeplňovaný dvojlitrový agregát, který nabízí výkon až 225 kW/306 koní a 400 Nm. Díky pohonu 4Matic a sedmistupňové převodovce následně dokáže 35 sedan akcelerovat na stovku za 4,8 sekundy a uhánět rychlostí až 250 km/h.

Zpět
Sdílet
Diskuse