Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. března 2019 22:23
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

NASA ti zaplatí 425 tisíc korun, když budeš 89 dní ležet v posteli

ZAJÍMAVOSTI NASA
Uložit Uložené

Pokud máš ráno problém se vstáváním, takto si můžeš poležet a ještě si vydělat.

NASA připravuje zajímavou studii, v rámci níž účastníci dostanou odměnu lákavých 16 500 eur (425 tisíc korun), pokud vše poctivě splní. Cíl je jednoduchý – 89 dní ležet v posteli. Jinými slovy budeš simulovat cestu astronautů v raketě či raketoplánu na dlouhé vzdálenosti. Ty musí vážit co nejméně, a tak dává smysl, že v nich mnoho prostoru na pohyb není. Navíc cestují obrovskou rychlostí.

Není pochyb o tom, že cesta do vesmíru je neskutečně fascinující, ale po týdnu to už taková sranda být nemusí a NASA se snaží zjistit, jak budou lidé na dlouhou dobu, kdy jsou připoutáni k lůžku, reagovat.

89 dní sestává z prvních pěti dnů, kdy se seznamuješ s prostředím. Posledních čtrnáct tě zase dostane zpět do normálního života. Budeš v kompletní izolaci, ale můžeš sledovat seriály, máš přístup na internet, k četbě a podobně. Akorát nesmíš opustit postel. Bral bys to za skoro půl milionu korun?

NASA ti zaplatí vyše 15 000 €, ak budeš 89 dní ležať v posteli
NASA ti zaplatí vyše 15 000 €, ak budeš 89 dní ležať v posteli
Domů
Sdílet
Diskuse