Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2019 11:11
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Tento kondom rozbalíš jen se souhlasem obou partnerů. Upozorňuje na sexuální útoky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Šikovné balení bez cizí pomoci neotevřeš.

Výrobce kondomů Tulipan vymyslel kreativní kampaň, kterou se snaží veřejnost upozornit na to, jak by měl probíhat bezpečný sex. Nejde jen o nástrahy jako pohlavní nemoci, ale i o sexuální útoky a znásilnění. Ve světě se aktivně diskutuje o tom, že na sex je vždy a za každých podmínek potřebný souhlas obou partnerů, ale množství lidí očividně stále nerozumí.

Tulipan proto spojil síly s agenturou BBDO Argentina a vytvořili speciální balení kondomů, které bez pomoci svého partnera neotevřeš. K otevření krabičky budeš potřebovat čtyři ruce, čímž chce společnost více či méně vzdělávat lidi právě o souhlasu k pohlavnímu styku. V angličtině se tento souhlas nazývá „consent“, z čehož vznikl i název kondomů Consent Pack.


Na bocích balení najdeš speciální pojistky, které musíš zmáčknout, aby ses k prezervativu dostal. Tvé ruce na to stačit nebudou, a tak potřebuješ partnera, aby zmáčkl druhou část pojistek a balení se mohlo otevřít.

Nejde sice o sériově vyráběnou krabičku, protože Tulipan zatím tyto kondomy pouze porozdával v argentinských barech, ale kdyby sklidily velký úspěch, možná by se mohly objevit i na pultech obchodů.

Domů
Sdílet
Diskuse