Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2019 12:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Američan se pokusil z Osvětimi ukrást kus kolejnice. Teď mu hrozí 10 let za mřížemi

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Turista doplatil na vlastní hloupost.

Návštěvníci koncentračního tábora Osvětim v poslední době ztrácejí jakýkoliv respekt k místu, kde zemřely miliony nevinných lidí. Nedávno jsme tě informovali, že koncentrační tábor musel na svém Twitteru návštěvníky upozornit, aby vesele nepózovali na kolejích, po kterých byly přivezeny miliony lidí ve vagonech, ale jeden 37letý Američan očividně výzvu nezaregistroval.

Doporučeno
Osvětim kritizuje vesele pózující turisty na kolejích Osvětim kritizuje vesele pózující turisty na kolejích 21. března 2019 18:58

Ba co víc, nejenže ji nezaregistroval, místo toho se pokusil ukrást část kolejnic přímo uvnitř tábora. Když se pokoušel odstranit kus kolejnice, všimla si ho bezpečnostní služba a upozornila policii.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený αndreαs (@andrew_kyr),

Muži zákona Američana zanedlouho zadrželi a on se ke skutku přiznal. Momentálně ho propustili, zatímco čeká na soudní jednání, protože mu hrozí trest do výšky až 10 let odnětí svobody. Za svou hloupost proto bude pykat, ale je nepravděpodobné, že by ho polský soud odsoudil až k maximálnímu možnému trestu.

Polehčující okolností bude i fakt, že se Američan hned přiznal a spolupracoval s policií. Koncentrační tábor přitom takové snahy o odnášení menších či větších suvenýrů zažívá pravidelně, ale o krádeži části kolejnice jsme v poslední době opravdu neslyšeli.

Domů
Sdílet
Diskuse