Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. dubna 2019 15:10
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Takto by dle Čecha mohl vypadat příští iPhone. Na výběžek v displeji můžeš zapomenout

TECH IPHONE
Uložit Uložené

Talentovaný Miloš Toman se zamyslel nad tím, jaké změny by mohl přinést nový iPhone.

Milovníci smartphonů od společnosti Apple již netrpělivě čekají na to, co kalifornská značka přinese na trh tento rok. Když představila iPhone X, po designové stránce šlo nepochybně o revoluci, kterou se od té doby stihlo inspirovat množství výrobců.

Prodeje nových iPhonů však pomalu klesají, v některých regionech musel Apple přistoupit ke snižování cen, a tak bude muset novým zařízením zabodovat, aby se před obchody opět při spuštění tvořily rady dlouhé stovky metrů a zákazníci byli schopni zaplatit více než 30 tisíc korun za perfektní spojení designu a inovativních funkcí.

Takto by mohol vyzerať novučičký iPhone novej generácie. Na výbežok v displeji môžeš zabudnúť
Takto by mohol vyzerať novučičký iPhone novej generácie. Na výbežok v displeji môžeš zabudnúť Zdroj: Miloš Toman

I když o nové generaci Apple smartphonů nemáme mnoho informací, zatím se šeptá jen o trojitém fotoaparátu na zadní straně či senzoru otisků prstů přímo v displeji, talentovaný český designér Miloš Toman vymyslel vlastní koncept příchozího iPhonu. Nazval ho iPhone X 2020 Concept a zakomponoval do svého návrhu několik vychytávek a technologií, které bychom v něm mohli i reálně vidět nebo o tom zatím jen sníme.

Doporučeno
Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý Vybíjí se ti v zimě iPhone rychleji? Díky těmto tipům vydrží déle nabitý 11. prosince 2023 12:00

Už na první pohled si všimneš, že Toman z přední strany odstranil jakékoliv zbytečnosti. Ukryl proto selfie kameru, odstranil milovaný i nenáviděný výběžek na vrchní straně displeje, do těla nenápadně skryl i reproduktor a vše zakončil právě senzorem otisků prstů. Ten připomíná klasický Home Button, ale je ve skutečnosti ukrytý v displeji, jak jsi to mohl vidět u nejnovějšího Samsungu Galaxy S10.

Namísto Face ID se v konceptu opět do popředí dostává funkce Touch ID. Toman se chlubí, že ji reinkarnoval a udělal z ní pomocí ostatních technologií vychytávku s názvem 3D Touch ID. Spolupracovat by v ní měli Haptic Engine, 3D Touch i čtečka otisků prstů.

Ve stejném stylu jako přední strana se nese i ta zadní. Na ní nenajdeš nic, co by designu škodilo, pouze fotoaparáty a skleněný povrch. Toman konstatuje, že takovým konceptem chtěl Applu vrátit i odkaz Stevea Jobse, který byl zastáncem čistých linií a inovací. Koncept se podle designéra zaměřuje na dvě hlavní oblasti – spojuje styl a funkce jako kdysi.

Zpět
Sdílet
Diskuse