Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2019 1:47
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Apple nejspíš opravdu pracuje na elektromobilu. Tesla přišla o špičkového odborníka

Apple nejspíš opravdu pracuje na elektromobilu. Tesla přišla o špičkového odborníka
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.digitaltrends.com/cars/apple-car-news/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">digitaltrends.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Dočkáme se elektrického auta od výrobce iPhonů?

To, že si Apple pohrává s myšlenkou vstoupit do automobilového průmyslu, není nic nového. Spekulace, které souvisí s jeho novou strategií, kolují internetem již poměrně dlouho. Vývoj vlastního elektromobilu byl ale i přesto nepravděpodobný.

Věci se změnily až v těchto dnech, kdy vyplula na světlo světa informace o přestupu špičkového odborníka. Jak píše web Electrek, Michael Schwekutsch je po novém součástí speciálního týmu kalifornského jablíčka, kde prý pracují na záhadném čtyřkolovém produktu s elektrickým pohonem, nejen na univerzálním autonomním systému pro jiné výrobce automobilů.

V kuloárech se donedávna šeptalo o tom, že Apple nevyvíjí elektromobil, ale pouze technologii, která jednoho dne umožní autům jezdit, aniž by je řídil člověk z masa a kostí. Za touto domněnkou stálo více odborníků a jejich analýzy, kde poukazovali i na nedostatek kompetentních odborníků. Čerstvá posila má však dostatečné zkušenosti, aby dokázala přinést na svět originální elektrickou platformu.

BMW, Porsche i Volvo

Michael Schwekutsch se přidal k Tesle v roce 2015 a setrval v ní až do začátku uplynulého měsíce. Během tohoto období zastával pozici viceprezidenta inženýringu, kde měl na starosti vývoj a výrobu nejnovějších elektromotorů. A to ani zdaleka není vše.

Kromě společnosti vizionáře Elona Muska pracoval i na pohonu pro elektromobily či hybridy z dílny renomovaných automobilek BMW, Porsche nebo švédského Volva. Má tedy vše potřebné k tomu, aby pomohl jablíčku přinést čtyřkolový produkt, který nebude zaostávat za ostřílenou konkurencí.

Momentálně je ale sporné, kdy by mohlo dojít k představení. Jelikož se Michael přidal k Apple teprve teď, dá se předpokládat, že očekávaný elektromobil tak brzy nepoznáme. Tedy alespoň ne oficiální cestou. Podrobnější úniky by se mohly začít objevovat na přelomu let 2019 a 2020.

Domů
Sdílet
Diskuse