Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2019 23:22
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Děti z pražské základní školy natočily učitele, jak bije spolužáky. Parchanti, nadával jim

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Vy malí parchanti, nadával učitel žákovi, na kterém byl zrovna zakleknutý.

Policie se v posledních dnech zabývá případem učitele, který na zlíchovské základní škole pro žáky se specifickými poruchami chování fyzicky napadal místní děti. Na případ upozornil server iDNES.cz, jehož redakci se ozval rodič od žáka sedmé třídy, který si fyzický útok natočil na telefon. 

V prvním záběru si učitel „přišlápl“ žáka, v druhém ho drží v kravatě a smýká o zem. Útok doprovází nadávkou „vy malí parchanti“.

Druhý záběr přerušuje příchod osoby, která rukou zakrývá objektiv – zřejmě jde o zaměstnankyni školy, která však faktu, že její kolega bije dítě, nijak nezabraňuje.

Není jasné, jakým způsobem byl konflikt vyvolán a proč učitel děti napadl. Podle žáků však nešlo o nic neobvyklého, jen každý natočený důkaz vždycky museli z telefonu na pokyn učitele smazat

Inkriminované video z února letošního roku stačil patnáctiletý Michal přeposlat svým rodičům. Chodil prý i za školu, protože se přísného kantora bál. Škola neomluvené hodiny nijak neřešila. Speciální základní školu na Zlíchově navštěvují děti s impulzivním či výbušným chováním.

Co na to ředitelka a samotný učitel?

Ředitelka školy odmítla jakékoli vyjádření s tím, že o videích ví, ale nechce je vidět„Je to v šetření. Byla jsem podávat vysvětlení na policii. Je to založené na nepravdě. Dokud se to nevyřeší, tak se k tomu nebudu vyjadřovat,“ řekla pro iDNES.

Učitel se pro server rovněž vyjádřil – prý je to ve skutečnosti jinak, než vypovídá patnáctiletý svědek. Podle pedagogického pracovníka ho žák z videa napadl, a proto ho byl nucen zpacifikovat. „Samozřejmě jsem musel zakročit, aby neublížil ostatním. Není to tak, že bych ho bil,“ obhajuje záběry. 

Doporučeno
Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká Sabina P. žije v New Yorku, kde se živí jako modelka. „Sociální sítě modeling změnily. Přehlídky už nejsou za tisíc dolarů,“ říká 21. dubna 2024 9:00

Podle Michala napadl učitel i jeho, jen co se dozvěděl, že nahrávky stihl poslat svému otci. Skončil s pohmožděným krkem, který museli ošetřit lékaři. Na učitele podal jeho otec trestní oznámení.

I tohle bylo podle učitele jinak: „Je to dost problematický žák. Byl pouze vyveden ze třídy do ředitelny, kde nadával nejenom mně a paní ředitelce, ale i všem ostatním. K žádnému napadení nedošlo,“ řekl.

Domů
Sdílet
Diskuse