Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. dubna 2019 17:41
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Žáci našli nahou fotku své učitelky, škola ji za to vyhodila. Ona nyní žádá miliony dolarů

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Učitelka říká, že ji škola diskriminuje.

Učitelka matematiky z města Bellport v americkém státě New York žádá od své školy třímilionové odškodné. Lauren Miranda chodila před pár lety s kolegou učitelem na Bellport Middle School, a v té době mu poslala nahou fotku. Měla na ní odhalené poprsí, přičemž v jedné ruce držela líčení a v druhé telefon.

Fotografie nebyla nikdy zavěšená na internet, ale záhadným způsobem se dostala do rukou studentů školy, kde Lauren učila, a ředitel hned zasáhl. Na několik měsíců jí pozastavil činnost, nechal ji sedět doma a komise nakonec společně rozhodla, že Lauren bude muset ze školy odejít.

Ona však nechápe, proč by ji měl někdo vyhazovat za nahou fotku, kterou sama nijak nešířila. Ve fotce nevidí problém, sama říká, že jsou na ní jen její prsa, její dekolt a její tělo. Namísto diskriminace by podle ní mělo být ženské tělo oslavováno. Nikdy prý neviděla učitele, kterého by ze školy vyhazovali kvůli odhalené hrudi.

Ředitel však měl na situaci jiný pohled. Měl jí říct, že ji už žáci nebudou respektovat jako svůj vzor, a tak ve škole nemá místo. Lauren proto přichystala žalobu a od školy žádá buď to, aby mohla pokračovat v učení, nebo odškodné ve výši 3 milionů dolarů za diskriminaci. Argumentuje i výbornými hodnotícími zprávami, které získávala během své kariéry na škole.

Domů
Sdílet
Diskuse