Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2019 10:23
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Petice za zrušení PewDiePie již nasbírala přes 69 tisíc podpisů. Lidem vadí jeho rasistické výroky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dokáže petice něčeho docílit?

Ačkoliv švédský youtuber PewDiePie letos na chvilku přišel o svůj dlouholetý post nejodebíranějšího youtubera na světě, tak už je opět v sedle. Ale i přesto se kolem něj stahují mračna.

Být jedním z nejsledovanějších influencerů na světě přináší i svá úskalí, miliony lidí sledují každé jeho slovo a vyjádření. Proto byl v minulosti PewDiePie kritizován za své rasistické a antisemitické názory, a těchto případů nebylo poskrovnu. Jeho přešlapům se věnovali nejen jeho youtuberští kolegové, ale také světová média.

Toto chování rozhořčilo i 29letou Mariu Ruiz, která se rozhodla pro změnu a na serveru change.org vytvořila petici za zrušení PewDiePie na YouTube. A světě div se, k dnešnímu dni se ji zde podařilo nasbírat více než 66 tisíc podpisů.

Petice za zrušení PewDiePie již nasbírala přes 65 tisíc podpisů. Lidem vadí jeho rasistické výroky
Petice za zrušení PewDiePie již nasbírala přes 65 tisíc podpisů. Lidem vadí jeho rasistické výroky

K petici sepsala také hned několik jeho přešlapů. Mezi ty patří vtipy o znásilňování, promování videí obsahujících proslovy Adolfa Hitlera nebo třeba používání N-word výrazu.

Kromě jeho zrušení také požaduje, aby YouTube vytvořil algoritmus, který dokáže těmto případům jít naproti a odhalovat je mnohem rychleji. Otázkou však zůstává, zda tato petice něco změní a dokáže společnost vyburcovat k určitým krokům.

Domů
Sdílet
Diskuse