Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. dubna 2019 13:55
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Bratři dvojčata budou otcem jedné dcery. Nechtějí totiž přiznat, který z nich dítě splodil

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V tomto případě nepomohly ani testy DNA.

Brazílie nedávno zažila skutečně kuriózní případ určení otcovství, které se týkalo bratrů – jednovaječných dvojčat. Ani jeden z nich se však k pohlavnímu styku s matkou dítěte nepřiznal a matka samotná nedokázala rozlišit, kdo by měl být skutečným otcem.

V daném případě bohužel nepomohl ani test DNA, protože jejich genetický profil měl být totožný. Podle soudce tito muži odebrali malému děvčátku právo na to vědět, kdo je jejím biologickým otcem. Soud proto určil, že výživné v částce 30 % z minimální mzdy (zhruba 1 350 korun) na dítě budou muset platit oba bratři.

Ilustrační fotografie

Bratia dvojčatá musia platiť výživne. Matka nevie rozoznať, kto je otcom
Bratia dvojčatá musia platiť výživne. Matka nevie rozoznať, kto je otcom Zdroj: pixabay.com

Soudce F. L. Peruc dále rozhodl, že na rodném listě novorozence budou jako otcové zapsáni oba bratři. „Jeden z nich nekoná v dobré víře s cílem, aby zakryl skutečnost, že je otcem. Takové nečestné chování nemůže být zákonem tolerováno,“ měl podle BBC vyjádřit Peruc.

Kromě toho dodal, že dvojčata měla svou podobnost využívat k tomu, aby se stýkala s větším množstvím dívek, a tím se vyhnula podezření z podvádění. Tentokrát jim to ale zjevně jen tak lehce neprošlo.

Domů
Sdílet
Diskuse