Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2019 15:02
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vyhladovělý slon Dumbo musí pro zábavu tancovat turistům. Tisíce lidí už podepsaly petici

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Smutné záběry ze zoologické zahrady v Thajsku rozčílily ochránce zvířat i běžné lidi.

Na více místech v Asii máš možnost zajezdit si na slonech nebo si prohlédnout zábavnou show těchto zvířat přímo v zoologické zahradě. Množství turistů takovou možnost využívá, jenže za vystupujícími slony se skrývají smutné příběhy. Jeden z nich nejnovější odhalila organizace Moving Animals, která zašla do zoologické zahrady na thajském Phuketu.

Její zástupci tam narazili na partu slonů čelící krutému zacházení ze strany chovatelů. Zvířata musí vystupovat před turisty, kteří vesele platí peníze za to, že sloni tančí, hrají na harmoniku a kývají hlavou ze strany na stranu do hudby, jako kdyby si užívali divokou párty, píše i The Independent.

Organizace si však všimla samice, kterou pojmenovala výmluvně Dumbo, jak projevovala po skončení vystoupení znaky úzkosti a strachu.

Mezitím slonům vkládají turisté se smíchem do chobotů peníze jako všimné pro chovatele, což ochránce zvířat rozzlobilo natolik, že vytvořili petici s cílem přesunout Dumba do rezervace, kde by mohl žít volně a svobodně. Svůj názor můžeš vyjádřit podepsáním petice tady.

Domů
Sdílet
Diskuse