Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2019 16:06
Čas čtení 0:00
Vl Mi

Bratři si na čelo vytetovali nacistické symboly, následně zabili své jehovistické rodiče. Ti věřili, že je Jehova napraví

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Matku, otce i bratra bezcitně zavraždili.

Bryan a David Freemanovi jsou dva bratři, kteří se rozhodli zabít svou rodinu – otce Dennise, mámu Brendu a nejmladšího, teprve 11letého bratra Erika, kteří byli Jehovisti. S vraždou jim pomohl jejich bratranec Nelson „Ben“ Birdwell III.

Masakr se udál ve městě Salisbury Township v Pensylvánii 26. února roku 1995. Před vraždou si bratři nechali na čelo vytetovat nacistické symboly. Článek patří do série textů Vraždy spáchané dětmi, určitě vlákno nepřehlédni.

Nacistické symboly vytetované na čele

Starší Bryan měl přísnou jehovistickú výchovu. David s tvrdými pravidly, která vládla v domě, striktně nesouhlasil prakticky odmalička. Když byli starší, nenechali se už náboženstvím omezovat.

Bryan byl ze sourozenců chytřejší. Na veřejnosti se choval slušně, byl zdvořilý. Dokonce dokončil školu s vyznamenáním. Přesto měl násilnické sklony a často experimentoval s drogami. Několikrát skončil na léčení.

Doporučeno
12letá dívka vyvraždila rodinu, zakázali jí totiž chodit s 23letým přítelem. Když je zatkli, požádal ji o ruku 12letá dívka vyvraždila rodinu, zakázali jí totiž chodit s 23letým přítelem. Když je zatkli, požádal ji o ruku 30. března 2019 12:35

Otec Dennis viděl, jak se jeho synové chovají, už v mládí dělali své rodině starosti. Močili do šamponu a v posteli schovávali kuřecí kosti, aby znepříjemnili rodině spánek. Cítil se bezmocný, nevěděl, co má se svými syny dělat. Myslel si, že to tak Jehova chce a doufal, že se to časem napraví. „Možná, pokud budete chodit častěji ven, všechno bude lepší,“ navrhl jim. Mělo to opačný efekt, než očekával.

Bratři začali vzhlížet k nacistické kultuře. Jejich agresivní chování se před vraždou stupňovalo, důkazů bylo několik. To, že inklinují k neonacismu potvrzuje fakt, že si nechali na čelo vytetovat nacistickou symboliku. Bryan, David a Ben plánovali založit vlastní neonacistickou skupinu s názvem „Berzeker“.

Začali vyhrožovat matce a otci, terorizovali mladšího bratra, protože respektoval rodiče a přijal jejich náboženské přesvědčení. Bratři si ho dobírali, šikanovali, cítil se nebýt v bezpečí. Matka Brenda hledala pomoc, jak zvrátit jejich smýšlení a opět spojit rodinu. 17letý Bryan a 16letý David ale zájem zlepšovat vztahy neměli.

Bezcitné vraždění

Vyvražděnou rodinu našla Valerie Freeman, sestra Dennise. S bratrem si byli blízcí, často se navštěvovali. Když přišla k jejich domu, bylo zamčeno. Následně zkusila otevřít garážová vrata, i ta byla zamčená. Bylo to neobvyklé, většinu času totiž Brenda trávila doma.

Do domu se dostala bočním vchodem. Prvního našla 11letého Erika v jeho pokoji. Následně zavolala policii a čekala. Když přišla hlídka, prohledala celý dům. V kuchyni našla stříbrnou basebalovou pálku a krvavé stopy.

V ložnici našla tělo Dennise. Měl rozbitou hlavu, podřezané hrdlo. Jeho sestra ho nemohla poznat, tvář měl celou znetvořenou. Následně šli do dětského pokoje, kde Valerie ukázala policistovi tělo chlapce. Jeho tvář byla stejně znetvořená jako tvář Dennise. Valerie tělo opět nedokázala identifikovat. V zadní chodbě našli poslední oběť, Brendu. Ležela na zemi v noční košili, tělo bylo pobodané. Vedle ní ležel kuchyňský nůž.

Po nálezu mrtvých těl byli Bryan, David a Ben v krátkém čase zatčeni, policisté je po třech dnech zadrželi ve městě Hope v Michiganu v domě skinheada Franka Hesse. K vraždě se nejdříve nepřiznali, doufajíc, že se jim vyhne trest. Ve výpovědích lhali, zaváděli. Nakonec se Bryan přiznal k zabití své matky. Všichni tři dostali doživotí.

Bryan Freeman: Udělal jsem strašnou věc, zasloužím si vězení

Dvacet let po vražděni Bryan promluvil. „Je smutné, že tolik lidí muselo zaplatit za něco tak hloupého. I po 20 letech mě to stále pronásleduje a straší. Je to smutné,“ řekl s tím, že dělali mnoho chyb. „Tetování, pití, postoj k životu, kouření. Mnoho věcí, mnoho drobností.“

Brenda tře chlapce prosila, aby odešli z domu. „V určitém okamžiku jsem chytil nůž a bodl jsem ji,“ vzpomíná Freeman. „Bylo to to jediné, na co jsem se v té vteřině zmohl. Nepřemýšlel jsem. Prostě se to stalo. “ Brenda se snažila nůž vytáhnout z těla. Hned na to čepel sám vytáhl a bodl ji ještě jednou. „Určitě si zasloužím vězení. Udělal jsem strašnou věc a musím být potrestán,“ řekl Bryan.

Domů
Sdílet
Diskuse