Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. dubna 2019 10:24
Čas čtení 0:00
Richard Balog

10 největších hitů rapera Lil Uzi Verta

10 největších hitů rapera Lil Uzi Verta
Zdroj: Cooper Neill / Getty Images
HUDBA
Uložit Uložené

Jen málo věcí nás v průběhu letošního roku zatím potěšilo víc, než Uziho rozhodnutí pokračovat v hudební kariéře, a proto jsme se rozhodli zpříjemnit si čekání na nové album výběrem jeho nejlepších skladeb.

Milujeme hudbu a v případě, že Refresher sleduješ déle než 2 měsíce, tak určitě víš, že našim srdcím jsou nejblíže hip-hop a R&B. Tyto žánry lemují naše životy již od teenagerského věku a za tu dobu jsme měli možnost slyšet stovky interpretů, z nichž jen malá hrstka dokáže být zapamatovatelná na delší dobu.

Do této poměrně úzké sféry špičkových hudebníků patří bez nejmenšího zaváhání také Symyre Woods známý pod pseudonymem Lil Uzi Vert. Čtyřiadvacetiletý rodák z Filadelfie sice vzrůstem nepatří mezi nejvyšší lidi, ale svou muzikální genialitou předčil 99 procent současných raperů.

Začátkem tohoto roku sice na Instagramu oznámil konec hudební kariéry z několika důvodů, včetně sporu s vydavatelstvím, avšak netrvalo dlouho a představitel emo rapu je zpět a servíruje nové hity.

Dnešním článkem si tak zkrátíme čekání na očekávané album Eternal Atake a shrneme si 10 nejlepších skladeb z Uziho portfolia, přičemž se nevyhneme ani jeho prvotním počinům v podobě mixtapeů. Pohodlně se tak usaď a vychutnej si kreativitu mladého rapera v plné síle a kráse.


Two®

Skladba otevírající Uziho debutové album Luv Is Rage 2, pod jejíž produkci se zčásti podepsal i samotný raper, strhne tvou pozornost už od prvních tónů a bude tě držet do konce.

Záležitost trvající něco přes 3 minuty nám přibližuje interpretovu transformaci v úspěšnou a finančně nezávislou osobu, jejíž slovo má váhu. Kromě toho však poukazuje i na fakt, že lidé by mu měli být více vděční za přínos a progres pro hip-hopovou scénu místo zabývání se jeho bláznivým životním stylem.

 

Erase Your Social

DJ Don Cannon patří mezi raperovy nejbližší producenty už od dob vydávání mixtapeů, přičemž mezi naše nejoblíbenější věci z daného období patří právě daná skladba.

Jak značí již samotný název, tak reprezentant Filadelfie pomalým zpěvných flowem popisuje problémy spojené se sociálními sítěmi, ale také s bývalými přáteli, kteří na něj v současnosti nahlížejí jinak než předtím.

V případě, že Lil Uzi Verta registruješ až od chvíle velké slávy způsobené hitem XO Tour Llif3, tak bys měl dát šanci i starším věcem z raperova bohatého repertoáru.

 

Yamborghini Dream feat. Young Thug

Skladba, která možná není veřejnosti až tak známá a nedostávalo se jí tolik pozornosti, kolik by si podle nás zasloužila pochází z projektu Luv Is Rage a slokou na ni přispěl také Young Thug.

Tato poměrně emotivní záležitost je věnována památce zesnulého A$AP Yamse, který dlouhá léta zastával pozici manažera pro celý Mob. Kromě textových pasáži nahánějících husí kůži v podání obou mistrů svého řemesla, musíme vyzvednout také produkci v režií slavného uskupení 808 Mafia.

 

New Patek

Přes 5 minut trvající hudební skvost spatřil světlo světa na podzim minulého roku a měl být předzvěstí alba Eternal Atake, avšak téměř s jistotou můžeme říci, že na zmíněném díle figurovat nebude, což je škoda.

Každý, kdo se alespoň trochu vyzná, tak ví o Uziho oblibě pop-kultury, především té asijské, což jasně dokumentují nejen mnohé grafiky, ale také textové odkazy na Naruta. Jak ti už naznačil název, tak v řádcích malé vertikální uzi Lil Uzi Vert zmiňuje značku luxusních hodinek v propojení se svým nahromaděným bohatstvím či pestrým sexuálním životem plným žen.  

New Patek je óda na rapový život v plné kráse a my ji jednoduše milujeme.

 

444 + 222

Nemusíš být zrovna matematický génius nebo vystudovaný kněz, abys věděl, že součet výše uvedených cifer je 666, čili číslo spojované s odkazem na Satana.

S danou symbolikou se v případě raperovy kariéry setkáváme vícekrát a v různých podobách, což způsobilo i několik bouřlivých diskusí. Za všechny zmíníme grafiku k albu Luv Is Rage 2, na níž Uzi vystupuje s andělskými křídly a zároveň rohy...

Ať už je to jakkoli, tak dynamický banger s povedeným vizuálem patří mezi skladby, které tě nepřestanou bavit ani po pátém vyslechnutí za sebou. 

 

You Was Right

Producent největších hitů mnohých áčkových raperů z nové vlny, Metro Boomin, má zásluhu i na popularitě kontroverzního Symerea Woodse.

Na instrumentálu typickém pro uvedeného producenta Uzi řeší otázky týkající se vztahů či nevěry, která je běžnou součástí dnešního světa. Jde o vůbec první interpretovo dílo oceněné platinovou deskou.

Jednoznačný highlight mixtapeu Lil Uzi Vert vs. The World, souhlasíš?

Domů
Sdílet
Diskuse