Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. dubna 2019 13:40
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Havárie v Černobylu, její krvavé oběti a smrtelná radioaktivita budou hlavním tématem děsivého seriálu od HBO

Havárie v Černobylu, její krvavé oběti a smrtelná radioaktivita budou hlavním tématem děsivého seriálu od HBO
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

V roce 1986 se v Černobylu odehrála nejhorší jaderná havárie v historii.

26. duben 1986 lze označit za velkou tragédii pro Sovětský svaz, ale také pro celé lidstvo. V Černobylu se totiž odehrála jaderná havárie gigantických rozměrů, jejíž následky se šířily i dlouhé období po samotné explozi jaderného reaktoru. HBO se na tuto nešťastnou událost podívá prostřednictvím napínavé minisérie s jednoduchým názvem Černobyl.

Na téma Černobylu bylo doposud natočeno množství dokumentárních filmů, ale také hororů, které si pochopitelně realitu z daného prostředí cíleně přikrášlily. Už ze samotné upoutávky je ale jasné, že čiré zobrazení následků výbuchu v Černobylu působí samo o sobě děsivěji než jakékoliv variace hororů.

HBO se již v minulosti postaralo o množství kvalitních seriálů, a tak věříme, že nás nezklamou ani v případě tohoto vcelku působivě vypadajícího projektu. Téma seriálu bude Čechům a Slovákům jako obyvatelům bývalého státu sovětského bloku určitě bližší než divákům ze západu. Mnozí z nás tedy dají Černobylu dozajista šanci.

V seriálu si mimo jiné zahraje i charismatický Stellan Skarsgård, otec talentovaných herců Alexandra (True Blood), Gustafa (Vikings), Billa (IT) a Valtera (Lords of Chaos). Za Černobylem stojí 48letý Craig Mazin, který mimo jiné spolupracoval na scénáři připravovaného rebootu Charlieho andílků. První část seriálu budeš moci vidět již 6. května 2019.

Domů
Sdílet
Diskuse