Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. dubna 2019 11:40
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Účetní ukradl z firmy 200 tisíc eur. Vše dal na kokain a prostitutky za jediný víkend, protože ho kolegové šikanovali

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Chtěl si užít poslední víkend s ukradenými penězi naplno.

Nenápadný účetní Darren Carville skončil na dva a půl roku za mřížemi, když si jeho zaměstnavatel uvědomil, že po celou dobu tajně kradl peníze z firmy, aby mohl financovat svůj divoký životní styl. O případu ze soudní síně informoval portál KentOnline.

Darren vymyslel schéma, díky kterému převáděl z firmy zaměřené na opravy aut Mr Clutch peníze na svůj účet pod záminkou, že ve skutečnosti jen platí faktury dodavatelům a distributorům součástek. Opak byl pravdou a dohromady takto ukradl zhruba 300 tisíc eur, čímž zaměstnavateli téměř způsobil bankrot.

Obžalovaný Darren se před soudem ke všemu přiznal a vyjádřil upřímnou lítost nad svým jednáním. Společně s právníkem soudci vysvětlovali, jak nešťastný a smutný život Darren vedl, když v práci makal od rána do večera a celou dobu ho šikanoval jeden z kolegů.

Měl proto nízké sebevědomí a útěchu hledal v drogách a prostitutkách. Za tyto neřesti platil ukradenými penězi z firmy, což se vystupňovalo ve chvíli, kdy tušil, že jeho podvody už nezůstanou skryté.

V jednu chvíli si z firmy ulil téměř 200 tisíc eur a celý balík peněz utratil zakokain a prostitutky“, jak sám konstatoval před soudem. Trvalo mu jen 48 hodin, aby vyhodil do vzduchu tolik peněz, kolik řada lidí nevydělá ani za několik let.

Zřejmě se po 2,5 roku ve vězení poučí, že nesmí utrácet peníze, které mu nepatří, i když neustále trval na tom, že si je jen půjčoval a plánoval všechno vrátit. To také bude muset na základě rozsudku udělat.

Domů
Sdílet
Diskuse