Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2019 15:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Natalie si prokřupávala krk, když jí nešťastné praskla tepna. Skončila ochrnutá v nemocnici

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Mladá žena teď potřebuje finance na rekonvalescenci.

Třiadvacetiletá záchranářka Natalie Kunicki se v roce 2017 přestěhovala z Austrálie do Londýna.

Odjakživa si občasné křupání kostí užívala, jenže když nedávno s kamarádkou sledovaly seriál a ona si protáhla krk, její tělo vyloudilo hlasité prasknutí. V prvních momentech netušila, že si právě praskla vertebrální tepnu, která zajišťuje proudění okysličené krve do mozku, píše Daily Record.

Nejprve se jen zasmála, jak hlasité to bylo, ale když usnula a po 15 minutách se probrala, protože nemohla pohnout nohou, bylo jí jasné, že musí zavolat záchranku.

Natalie si pukala kosti v krku, keď jej nešťastne praskla tepna. Skončila v nemocnici a paralyzovaná
Natalie si pukala kosti v krku, keď jej nešťastne praskla tepna. Skončila v nemocnici a paralyzovaná Zdroj: GoFundMe

V nemocnici jí lékaři řekli, že přežila mrtvici. Její tělo je částečně paralyzované, protože do značné míry nemá téměř žádný cit v levé straně těla. Momentálně tvrdě pracuje na rekonvalescenci, protože i letmý pohyb rukou ji stojí obrovské množství sil. Kamarádi a blízcí pro Natalie založili finanční sbírku, díky které již získala přes 3 300 liber (98 tisíc korun) a její stav by se měl zlepšovat.

Teď chce šířit povědomí o tom, že i mladý člověk jako ona může utrpět mrtvici a nejde jen o zdravotní komplikace starší generace. Upozorňuje na neprofesionální a potenciálně nebezpečné křupání kostí, ale i na návštěvy chiropraktiků.

Domů
Sdílet
Diskuse