Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2019 23:11
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Základy katedrály Notre Dame se podařilo zachránit

KULTURA
Uložit Uložené

Hasiče ale i tak čeká ještě náročná noc.

Celý svět během posledních hodin sledoval hořící katedrálu Notre Dame, kterou v časných večerních hodinách zachvátily plameny. Sice se hned ozvali vrchní představitelé církve a jednotlivých států, nejtěžší úkol však čekal samotné hasiče na místě nešťastné události.

Doporučeno
Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza 16. dubna 2019 9:18

Už po pár desítkách minut se zhroutila vrchní věž a střecha národní památky, mnohem větší strach jsme však měli, že budou navždy zničena umělecká díla i základy katedrály. Podle dostupných informací od zahraničních médií se dozvídáme, že se při požáru vážně zranil jeden z hasičů.

Podle všeho se také podařilo zachránit základy Notre Dame a většinu vzácných děl, která se v památce nacházela. Z nejhoršího je sice podle Tiskové agentury Francie venku, požární služby však ještě čeká náročná noc.

Domů
Sdílet
Diskuse