Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2019 9:56
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ďalší miliardár daruje na opravu Notre Dame až 200 miliónov eur, prispieť chce aj Kiska

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Požiar katedrály zmobilizoval celý svet.

Ráno sme ťa informovali o tom, že jeden z najbohatších ľudí vo Francúzsku François Pinault prispeje na opravu zničenej katedrály Notre Dame rovných 100 miliónov eur. Šéf spoločnosti združujúcej značky ako Gucci či Balenciaga miluje umenie a investoval do kultúry milióny eur, pričom svojím najnovším príspevkom inšpiroval kolegu z brandže Bernarda Arnaulta. Miliardár stojaci za značkami Louis Vuitton alebo Givenchy sumu rovno zdvojnásobil a na opravu katedrály prispeje až 200 miliónov eur, informovala agentúra AFP.


Medzi potenciálnych darcov sa už pridal slovenský prezident Andrej Kiska. Na Instagrame spomenul kultúrny a historický význam slávnej katedrály a prezidentovi Macronovi odkázal, že veľmi rád prispeje do zbierky, ktorú stihol francúzsky líder ohlásiť už pred pár hodinami. Rovnako zareagoval aj český premiér Babiš, ktorý vyhlásil, že rád prispeje, ale nekonkretizoval, akou konkrétnou čiastkou.

Ďalší miliardár daruje na opravu Notre Dame až 200 miliónov eur, prispieť chce aj Kiska
Zdroj: Andrej Kiska/Instagram
Domů
Sdílet
Diskuse