Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2019 13:32
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Kitu Haringtonovi se během jízdy na drakovi zaseklo pravé varle. Jak se natáčela nebezpečná scéna s pomocí CGI?

Kitu Haringtonovi se během jízdy na drakovi zaseklo pravé varle. Jak se natáčela nebezpečná scéna s pomocí CGI?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Na place bylo o zábavu postaráno. A to nejen díky Tormundovým modrým očím.

Článek se zabývá úvodním dílem 8. série Game of Thrones.

Zasněžování cesty či práce s odborníky z vojenské oblasti. I tímto si musel projít seriálový štáb Game of Thrones v průběhu natáčení příjezdu Jona a Daenerys na Winterfell.

I když první část finále rozhodně nepatřila mezi ty nejakčnější, při osvobozování Yary Theonem vyletělo na nepřátele několik šípů. Níže přiložené video se mimo jiné podívá i na dané záběry a ukáže nám, jak vypadá maskéry upravený herec s okem prostřeleným šípem či se sekerou zaseknutou hlavě.

Na natáčení se dostavil i otec Star Wars ságy George Lucas, před kterým měli všichni přítomní obrovský respekt. V náhledu do úvodní epizody nebude chybět samozřejmě ani natáčení mrazivé scény s hořící spirálou (připrav se i na rychlé hašení kaskadéra), kterou tvůrci popisují jako příklad filmové hororové sekvence, nebo první Jonovo létání na drakovi.

Tvůrci pro Indie Wire odhalili, že ježdění na drakovi v případě Jona a Daenerys bylo důležitou součástí příběhu, kterého se dočkáme i v následujících epizodách. S herci proto na jakémsi mechanickém pohyblivém býkovi (po CGI úpravě drakovi) museli jezdit během 30 natáčecích dní. Jon bude na drakovi nepochybně bojovat proti White Walkers a zřejmě dokonce proti samotnému Night Kingovi.

„Pod oblečením nosili postroj uvázáný k mechanickému přístroji, aby nespadli,“ objasnil bezpečnost herců pro Indie Wire VFX supervizor Stefen Fangmeier.

Fangmeier se dále vyjádřil i ke scéně, kde Jon při letu kolem Winterfellu téměř spadl z draka. „Neměl žádné sedlo a držel se pouze dračího rohu. V daném okamžiku šlo o bod, ve kterém jsme se odlišili od reality, protože jde přece jen o draky,“ odůvodnil popření gravitace Fangmeier.

Létání na dracích mělo být podle tvůrců pro hrdiny jakousi světlou chvilkou radosti, protože je v dalších částech očekávají mnohé problémy. V některých záběrech za herce zaskočili kaskadéři, ale ve většině případů na jedoucím mechanickém přístroji seděli Kit a Emilia.

Fangmeier při práci na scénách s létajícími draky zmínil i jeho zkušenosti s fantasy Eragon: „Existují záběry, které nemůžeme udělat na helikoptéře. Například rychlý nálet do kaňonu a vzlet z něj. Jako kdyby šlo o horskou dráhu, podobnou mé dračí sekvenci z filmu Eragon.“

Druhá epizoda 8. série k nám dorazí 22. dubna


V následujícím videu ti tvůrci dodatečně vysvětlí jednotlivé události z úvodní části jako například Samovo odhalení Jonova pravého původu.

Domů
Sdílet
Diskuse