Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. dubna 2019 21:29
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

S obnovou Notre-Dame může pomoci Assassin's Creed: Unity. Ve hře je katedrála vyobrazena do posledního detailu

TECH
Uložit Uložené

Hra Assassin's Creed: Unity může výrazně pomoci při obnově shořelé katedrály.

Obrovský požár katedrály Notre-Dame ti určitě neunikl. Tragédie zasáhla celý svět a světoví milionáři již na obnovu přislíbili přes 330 milionů eur. Obnovu slíbil i francouzský prezident Emmanuel Macron.

Doporučeno
Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza Jaký je příběh nejúchvatnější stavby naší civilizace? Notre-Damu už jednou hrozila velká zkáza 16. dubna 2019 9:18

Notre-Dame by se měl obnovit v souladu s předchozí architekturou této památky, informuje portál hnonline.sk. Architekti tak budou muset prostudovat každý dostupný materiál související s památkou, přičemž by mohla ohromným způsobem přispět i hra Assassins Creed: Unity, která se odehrává právě v Paříži.

Zhorený Notre-Dame môže pomôcť obnoviť Assassin's Creed: Unity. V legendárnej hre je katedrála vyobrazená do posledného detailu
Zhorený Notre-Dame môže pomôcť obnoviť Assassin's Creed: Unity. V legendárnej hre je katedrála vyobrazená do posledného detailu Zdroj: Ubisoft

Děj probíhá v roce 1789, a i když měla hra několik problémů, například s výkonností, grafika je i na dnešní poměry na špičkové úrovni a vývojáři v Ubisoftu si dali záležet. Ve hře totiž najdeš přesnou kopii katedrály i 3D detailní mapu objektu.

Grafička Carolinou Miousse z Ubisoftu strávila roky studiem jednotlivých detailů katedrály a dokonale ji přetransformovala do virtuálního světa, přičemž jí pomáhali i architekti. Nejde přitom jen o přibližnou kopii, ale na milimetry přesnou identickou dvojnici poškozené katedrály.

Domů
Sdílet
Diskuse